ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


 

 

 

 

 

 

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

 
Κάντε κλικ στην φωτογραφία που θέλετε για μεγένθυση

Προϊστορικό Σπήλαιο Δράκαινας Πόρου. Σπήλαιο με ανθρώπινη παρουσία πέραν των 5000 ετών π.Χ. Χρησιμοποιούνταν ως κατοικήσιμος χώρος αλλά και ως χώρος λατρείας θεοτήτων, χρήση που βεβαιώνεται από τα μέχρι τώρα ευρήματα περί τα κλασικά χρόνια. Η έρευνα σ' αυτό συνεχίζεται.

Θολωτός τάφος Μυκηναϊκής εποχής Τζαννάτων. Έχει χρήση που κατά τον ανασκαφέα αρχαιολόγο κ. Λ. Κολώνα, καλύπτει το διάστημα από 1350 έως 1000 π.Χ. Είναι ο σημαντικότερος του είδους σε όλη την περιοχή του Δήμου Ελειού Πρόννων και τα χρυσά ευρήματά του δηλώνουν ταφές "αρχόντων" πλούσιων και ισχυρών.

Τάφος Μαυράτων. Εντοπίστηκε από το Μαρινάτο και ανήκει στην κατηγορία των θολωτών τάφων. Δεν είναι ικανά ορατή σήμερα η κατάστασή του.

Ναός του Ποσειδώνα στη Σκάλα. Έχει ανασκαφεί και αποκατασταθεί η βάση του. Χρονολογείται με βάση ένα σωζόμενο κιονόκρανό του, από τον 6ο π.χ. αιώνα. Βρίσκεται στη θέση 'Αγιος Γεώργιος όπου δίπλα στο εκεί μικρό εκκλησάκι σώζονται τωρινοί κίονες του ναού. Στην υποκείμενη παραλία άφθονα κατάλοιπα θραύσματα αγγείων και λαξεύσεις στους βράχους απροσδιόριστης χρήσης.

Ρωμαϊκή βίλα. Δάπεδο πολυτελούς κατοικίας με ψηφιδωτά των Ρωμαϊκών χρόνων στην νότια πλευρά του χωριού Σκάλα. Προσιτός χώρος για επίσκεψή.

Αγία Βαρβάρα Κατελειού. Βρίσκεται σε εξέλιξη ανασκαφή από τον αρχαιολόγο κ. Α. Σωτηρίου όπου υπάρχουν ενδείξεις για κατάλοιπα μάλλον των κλασικών χρόνων.


Δήμος Ελειού Πρόννων - Copyright  2002-2009