ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Web Design

  ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ-ΠΟΡΟΣ-ΣΚΑΛΑ ......Διαλέξτε τον Τουριστικό σας προορισμό Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

     

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελειού - Πρόννων της 30/04/2003
Θέμα :
Πρωτομαγιά στον  Πόρο

 

Η Πρωτομαγιά είναι  γιορτή των λουλουδιών και των εργαζομένων. Οι ρίζες  προέλευσής της   βρίσκονται  στα αρχαία Αδώνεια. Σειρά γιορτών γίνονταν για να τιμηθεί η αναγέννηση της φύσης. Είναι η μοναδική σχεδόν  γιορτή χωρίς θρησκευτικό χαρακτήρα . Κατά τους  ελληνορωμαϊκούς χρόνους επικρατούσε η συνήθεια, σε  ορισμένες εποχές  του χρόνου  να στολίζονται τα σπίτια    με άνθη και κλαδιά συνήθεια που επικρατεί μέχρι σήμερα.

     Εκτός όμως από γιορτή των λουλουδιών και της φύσης η 1η Μαιου είναι και γιορτή  των εργαζομένων. Την 1η  Μαΐου 1886  οι εργάτες  του Σικάγου (Η.Π.Α.)  έκαναν απεργία ζητώντας να μειωθούν οι ώρες  εργασίας σε οκτώ ( οκτώ ώρες εργασίας, οκτώ ώρες ανάπαυσης και μόρφωσης,  οκτώ ώρες ύπνου).Παρόλο που η απεργία πνίγηκε στο αίμα , οι εργάτες πέτυχαν το σκοπό τους. Σε ανάμνηση της απεργίας αυτής  , για να τιμήσουμε τους ανθρώπους  που θυσιάστηκαν  για την διεκδίκηση  καλύτερων συνθηκών εργασίας  καθιερώθηκε να γιορτάζεται η Εργατική Πρωτομαγιά σ’ όλο τον κόσμο.

   Ο Δήμος  Ελειού-Πρόννων  γιορτάζει φέτος την Πρωτομαγιά στον  Πόρο μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων , λουλουδιών , μουσικής  , τραγουδιών.

Την μεγάλη αυτή γιορτή κοσμούν  το χορευτικό συγκροτήμα « Πρόννησος » Πόρου , η ορχήστρα του Μάκη Βουτσινά, η έκθεση λουλουδιών, ο διαγωνισμός  πρωτομαγιάτικου  στεφανιού, το κάψιμο του χειμώνα .

   Η Πρωτομαγιά  και το καλοκαίρι   έρχονται...

Ο Δήμος Ελειού-Πρόννων  σας προσκαλεί στην υποδοχή τους.     


Copyright © 2002, Δήμος Ελειού-Πρόννων