ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Web Design

  ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ-ΠΟΡΟΣ-ΣΚΑΛΑ ......Διαλέξτε τον Τουριστικό σας προορισμό Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

     

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελειού - Πρόννων της 25/05/2001
Θέμα : Απάντηση του Δημάρχου σε δημοσίευμα Εφημερίδας

 

Κύριε Διευθυντά
Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας την Παρασκευή 18 Μαίου 2001 έχω να 
παρατηρήσω τα ακόλουθα:
1)Οι γνωστοί "ανώνυμοι'' κύκλοι που προκάλεσαν το δημοσίευμα για προφανείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στους εαυτούς τους στην περιοχή μας και στην παραπέρα ανάπτυξη της.
Είναι γνωστό ότι στην περιοχή της Σκάλας οι προσπάθειες χρόνων των τοπικών αρχών και κυρίως των επαγγελματιών οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς εγκαταστάθηκαν μόνιμα και δημιούργησαν επιχειρήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι σημερινές προϋποθέσεις για ποιοτική τουριστική ανάπτυξη .
Οι υποδομές σε έργα, ο σεβασμός προς το περιβάλλον,το υψηλό επίπεδο των επιχειρήσεων και των καταλυμάτων, η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γρήγορη τουριστική ανάπτυξη. Πρωτοπόροι τουριστικοί επαγγελματίες δραστηριοποιούνται για περισσότερο από 15 χρόνια στην περιοχή μας αφού ανέλαβαν τους κινδύνους που συνεπάγεται μια επένδυση σε εποχές δύσκολες. Σε αυτούς τους ανθρώπους σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται η επιτυχία και οφείλουμε πάντοτε να σεβόμαστε και να τιμάμε την προσπάθειά τους. Την ίδια περίοδο , τη δύσκολη περίοδο , κάποιοι άλλοι ήσαν απόντες , κρατούσαν αποστάσεις ή "λοιδορούσαν" την ενασχόληση με τον τουρισμό .
2)Η περιοχή μας και σήμερα σέβεται κάθε επιχειρηματία ο οποίος προσπαθεί να επενδύσει. 
'Αλλωστε η σημαντικότερη προσπάθειά μας βρίσκεται στο γεγονός ότι προσπαθούμε να 
δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να υποδεχθούμε επενδύσεις.Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή είναι η περισσότερο αναπτυσσόμενη περιοχή στον τουρισμό σε ολόκληρο το Νομό με αρκετές επενδύσεις σε εξέλιξη. Ήδη ολόκληρος ο Δήμος Ελειού - Πρόννων έχει ξεπεράσει τις 6.000 κλίνες σε τουριστικά καταλύματα, νέα καταλύματα προστίθενται κάθε χρόνο και πλήθος άλλων επιχειρήσεων λειτουργούν συμπληρωματικά και με επιτυχία. Βέβαια οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται 
στην περιοχή οφείλουν όπως και οι υπόλοιποι πολίτες να σέβονται τους κανονισμούς και τις κείμενες διατάξεις και να είναι συνεπείς με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις που οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους αναλαμβάνουν. 
3)Το τουριστικό συγκρότημα του κ. Αποστολάτου διαθέτει δική του δεξαμενή νερού 100 κυβικών μέτρων σύμφωνα με την οδηγία και την κατεύθυνση που έχουμε δώσει σε όλα τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Υδροδοτείται με πλαστικό σωλήνα 2 ιντσών περίπου από το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ομαλής υδροδότησής του.
4) Η παραλιακή ζώνη Σκάλας - Πόρου είναι αναπτυσσόμενη και μας ενδιαφέρει η οριστική και με προοπτική αντιμετώπιση των θεμάτων υδροδότησης όλων των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να προχωρήσει η κατασκευή τους. Ήδη ο Δήμος Ελειού - Πρόννων δημοπρατεί ένα μεγάλο έργο ύδρευσης που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΠΤΑ. Περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλα τα 
Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας. Για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης περιοχής προβλέπεται έργο προϋπολογισμού περίπου 100 εκατομμυρίων που περιλαμβάνει 
Α) Δεξαμενή 300 κυβικών μέτρων
Β) Προσθήκες επεκτάσεις και αντικατάστασης αγωγών
Με το έργο αυτό αποσυνδέεται η παραλιακή ζώνη Σκάλας-Πόρου από το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Σκάλας αυτονομείται το συγκεκριμένο δίκτυο και θα μπορεί να εξυπηρετεί με επάρκεια τον άξονα Σκάλας-Πόρου ο οποίος προβλέπεται να υποδέχεται επενδύσεις για αρκετά χρόνια.
5) Η ενέργεια αυτή είναι μια σωστή ,οριστική και με προοπτική αρκετών χρόνων αντιμετώπιση των θεμάτων υδροδότησης της παραλιακής ζώνης Σκάλας-Πόρου. Άλλωστε είναι γνωστό ότι πρόχειρες και αποσπασματικές αντιμετωπίσεις θεμάτων που έχουν σχέση με έργα υποδομής και με προβλήματα του τουρισμού, έχουν οδηγήσει σε τουριστική υποβάθμιση και παρακμή ολόκληρες περιοχές και τέτοια παραδείγματα δυστυχώς έχουμε και στο Νομό μας.
6)Η γρήγορη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής απαιτεί να προχωρήσουν με ταχύτητα και άλλα σημαντικά έργα υποδομής. Ο Δήμος Ελειού - Πρόννων με συστηματική και μεθοδική προσπάθεια έχει προετοιμάσει τις απαιτούμενες μελέτες και τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις και απαιτείται η έγκαιρη δημοπράτηση τους ιδίως των έργων που έχουν ενταχθεί στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Στον τομέα αυτό σημαντικό μερίδιο ευθύνης αναλαμβάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλονιάς και Ιθάκης η οποία έχει και την αρμοδιότητα για την προώθηση των διαδικασιών και τη δημοπράτηση έργων που έχουν ενταχθεί στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Ήδη υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ώριμων και έτοιμων έργων που μπορούν να δημοπρατηθούν άμεσα. Ειδικά θα αναφέρω το έργο του Περιφερειακού Δρόμου Πόρου για την προφανή σημασία που έχει για τη διοχέτευση της διερχόμενης κίνησης από και προς το λιμάνι του Πόρου έξω από το κέντρο και την παραλιακή πλατεία του οικισμού Πόρου και επομένως θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την 
αναβάθμιση της εικόνας και των τουριστικών δραστηριοτήτων του οικισμού. Παράλληλα υπάρχει μακρύς κατάλογος και άλλων ώριμων και έτοιμων έργων που απαιτείται άμεσα η δημοπράτησή τους.
7) Σας κάνουμε γνωστό επίσης ότι εντός της προθεσμίας που έχουν ορίσει ο Κανονισμός του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ,υπεβλήθη κοινή πρόταση των Δήμων Ελειού - Πρόννων και Αργοστολίου που περιλαμβάνει την Αποχέτευση και το Βιολογικό Καθαρισμό Πόρου-Σκάλας καθώς και την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Αργοστολίου.
Ο προϋπολογισμός της κοινής πρότασης είναι 5,5 δις . Επισημαίνουμε ότι είναι η μοναδική πρόταση για κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού που έχει υποβληθεί από ολόκληρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 
8)Είναι προφανές επομένως ότι οι γνωστοί ''ανώνυμοι κύκλοι'' προκάλεσαν το δημοσίευμα για να εξυπηρετήσουν δικές τους μικροπολιτικές σκοπιμότητες αφού άλλωστε όλα αυτά μπορούσαν να τα έχουν πληροφορηθεί εάν έκαναν τον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί μας.
9)Καλό θα είναι επίσης στην προσπάθεια τους αυτή για μικροπολιτική αντιπαράθεση και αναζήτηση διεξόδων σε « πολιτικά αδιέξοδα» να επιλέγουν πεδία τα όποια δεν υπονομεύουν την προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας που έχει φθάσει στο πολύ καλό σημείο που βρίσκεται σήμερα μετά από σκληρές προσπάθειες από πολλούς ανθρώπους και για πολλά χρόνια.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΑΝΔΡΕΑΣ Α . ΖΑΠΑΝΤΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 


Copyright © 2002, Δήμος Ελειού-Πρόννων