ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....

  ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ-ΠΟΡΟΣ-ΣΚΑΛΑ ......Διαλέξτε τον Τουριστικό σας προορισμό Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

     

 

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελειού - Πρόννων - 11/08/08

 

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ;

 

Η παραίτηση του Δημάρχου προκλήθηκε από την αδυναμία της πολιτείας να υπερασπίσει τον τόπο μας.
Παρατίθεται το κείμενο της παραίτησης του Δημάρχου προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 

 

Αξιότιμε κύριε Γενικέ, 

Παρακαλώ δεχθείτε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 72 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων την παραίτησή μου από το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Ελειού- Πρόννων για λόγους αρχής.

Ο μη εντοπισμός, σύλληψη και απόδοση στην δικαιοσύνη των ενόχων που κατέκαψαν την Ν.Α Κεφαλληνία με υποχρεώνει να τηρήσω τον λόγο των δηλώσεών μου και να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν αποδεχόμενος την μειωτική για τον Δήμο μου και τον  πολιτισμό μας παραδοχή ότι οι εμπρηστές είναι  μέλη της  τοπικής μας κοινωνίας.

Αυτόν τον μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την μεγάλη καταστροφή που υπέστη ο Δήμος μου από τις εγκληματικές ενέργειες των αυτοχθόνων εμπρηστών. Ειλικρινά δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι αυτοί που πυροβόλησαν και σκότωσαν τα άγρια άλογα του Αίνου, αυτοί που δεν δίστασαν τα τελευταία χρόνια να βάλουν φωτιά ακόμη και μέσα στον πυρήνα του Εθνικού δρυμού του Αίνου, αυτοί που συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση επί δεκαετίες κατακαίουν  κάθε καλοκαίρι την Ν.Α Κεφαλληνία και την περιφερειακή ζώνη του Αίνου παραμένουν ατιμώρητοι και ελεύθεροι.

Εάν η παραίτησή μου, την οποία παρακαλώ θεωρήστετην οριστική και αμετάκλητη,  βοηθήσει στην αφύπνιση της τοπικής μας κοινωνίας, στην σύλληψη των ενόχων και την  συστράτευση όλων μας για την προστασία του Εθνικού Δρυμού του Αίνου, θα έχει προσφέρει πολλά περισσότερα από την περεταίρω παραμονή στην θέση μου, η οποία επαξίως μπορεί να αναπληρωθεί από αρκετά αξιόλογα στελέχη που διαθέτει ο συνδυασμός της «Ανεξάρτητης Δημιουργικής Κίνησης», του οποίου είχα την τιμή να ηγούμαι.

Ούτως ή άλλως κύριε Γενικέ μια συνεχής παρουσία στα κοινά που ξεκινά από το 1982 και φτάνει μέχρι τις ημέρες μας,  ήταν υπεραρκετή για να προσφέρω αυτά που μπορούσα και όφειλα.

Είναι γεγονός ότι ήθελα, όπως είχα ανακοινώσει, να παραδώσω την σκυτάλη πριν το τέλος της θητείας μου σε μια νέα διάδοχη κατάσταση κάτω από άλλες συνθήκες. Το γεγονός ότι φεύγω νωρίτερα σίγουρα με πικραίνει και προβληματίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που με ανέδειξε, δεν μπορώ όμως να υπαναχωρήσω σε θέματα αρχής έτσι όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ, η οικογένειά μου και οι άνθρωποι που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. 

Κύριε Γενικέ θέλω να σας διαβεβαιώσω προσωπικά, αλλά και να το κάνω σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι η παραίτησή μου δεν υποκρύπτει καμία μετάθεση ευθυνών προς τρίτους, και δεν προσφέρεται για οποιαδήποτε προσωπική, πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση.

Από την θέση αυτή θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την ειλικρινή και αμέριστη βοήθεια που προσφέρατε σε μένα και στον Δήμο μου όλο αυτό το διάστημα που έχετε την ευθύνη της Διοίκησης και της αναπτυξιακής πορείας  των Ιονίων Νήσων. Θέλω επίσης να ξέρετε ότι στην συνείδηση των δημοτών μου, αλλά και εμού προσωπικά ήσασταν ένας από τους ανθρώπους που συμβάλατε καθοριστικά στην υλοποίηση των μεγαλύτερων αναπτυξιακών έργων που έχουν γίνει στον Δήμο μου από συστάσεώς του και αυτή η εικόνα θα σας συντροφεύει για πάντα.

Με βάσιμη την ελπίδα και την ευχή ότι κάποια μέρα θα εντοπισθούν και θα καταδικαστούν όσοι ενέχονται σε αυτές τις κακουργηματικές πράξεις, παρακαλώ κύριε Γενικέ όπως αποδεχθείτε την παραίτησή μου και κινήσετε όλες τις διαδικασίες για την αναπλήρωση της θέσης του Δημάρχου στον Δήμο Ελειού Πρόννων, προκειμένου  να ανταποκριθώ στις ευθύνες που έχει η πλέον τιμητική και υπεύθυνη θέση  στην  κοινωνία των πολιτών, η θέση του ενεργού πολίτη.             
 

                             Με ιδιαίτερη τιμή και εκτίμηση                                                         

Ο Δήμαρχος

Γεράσιμος Μεταξάς - Αγγελετάτος


Δήμος Ελειού Πρόννων - Copyright  2002-2009