ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


Δελτίο Τύπου Δήμου Ελειού - Πρόννων - 9/01/07

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

ΘΕΜΑ : ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  1/2007 - ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

     

  Ο  Δήμαρχος Ελειού - Πρόννων, Γεράσιμος Μεταξάς Αγγελετάτος,  έχοντας υπόψη : α) τις διατάξεις των άρθρων 86, 87, 88 και 89 του Ν.3463/2006  του Κ.Δ.Κ.Κ, β) τον οργανισμό της εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελειού- Πρόννων και γ) το γεγονός ότι ο Δήμος Ελειού-Πρόννων έχει πάνω από 2.000 κατοίκους και επιπλέον έχει έντεκα (11) τοπικά διαμερίσματα, όρισε Αντιδήμαρχους για το έτος 2007, τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας κ.κ. 1) Ιωάννη Γαβριελάτο του Γερασίμου 2) Κωνσταντίνο Ζαπάντη του Σπυρίδωνος 3) Σπυρονικόλα Σολωμό του Γερασίμου   και μεταβιβάζει σε καθένα ξεχωριστά τις παρακάτω συγκεκριμένες αρμοδιότητες του:

Α. Στον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Γαβριελάτο: 

1) Ορίζεται ως ο νόμιμος αναπληρωτής του Δημάρχου σε όλες τις αρμοδιότητες του εκτός από αυτές που ρητά μεταβιβάζονται στους άλλους Αντιδημάρχους.

2) Η αρμοδιότητα να προΐσταται των υπηρεσιών Ύδρευσης, Άρδευσης, Αποχέτευσης, Ηλεκτροφωτισμού, Καθαριότητας, Πρασίνου και Κηποτεχνικής  και του προσωπικού αυτών των υπηρεσιών σε  όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

3) Η αρμοδιότητα να  προΐσταται του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου της συντήρησής του και του προσωπικού που εργάζεται στον συγκεκριμένο τομέα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

4) Η αρμοδιότητα των δημοτικών νεκροταφείων, παιδικών χαρών, έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.  και παραλιακών ζωνών.

5) Η αρμοδιότητα της επίβλεψης και καλής λειτουργίας των λιμένων, λιμενικών ζωνών και όλων των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του λιμενικού Ταμείου.

6) Η αρμοδιότητα να προΐσταται του τομέα του στην αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.

7) Η αρμοδιότητα να προΐσταται του εργατικού δυναμικού και να έχει τις αρμοδιότητες για έργα που εκτελούνται με αυτεπιστασία από τον Δήμο όπως αυτές προκύπτουν μέσα από τις σχετικές διατάξεις.

8) Η αρμοδιότητα των προμηθειών του Δήμου ο έλεγχος των παραλαβών και της ασφαλούς αποθήκευσής τους καθώς επίσης να υπογράφει κάθε σχετικό έγγραφο.

9) Η αρμοδιότητα να ασκεί εποπτεία των δράσεων του Δήμου στην γεωγραφική περιφέρεια των Πρόννων. 

Β. Στον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζαπάντη 

1) Η Αρμοδιότητα να ασκεί εποπτεία σε όλα τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου, να συντονίζει τις δράσεις τους και να εκπροσωπεί τον Δήμαρχο στις συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων όταν ο Δήμαρχος δεν παρίσταται.

2) Η αρμοδιότητα να προΐσταται του τομέα των μέσων μαζικής επικοινωνίας του Δήμου  και της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών και την αξιοποίηση επ’ ωφελεία του Δήμου των πάσης φύσεως πολυμέσων και δικτυακών τόπων.

3) Η αρμοδιότητα να  προΐσταται του τομέα  των συνεργασιών με τους πάσης φύσεως εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς, περιβαλλοντικούς, εθελοντικούς και λοιπούς συλλόγους,  τον ιδιωτικό τομέα, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  και για όσες υποθέσεις συνεργασιών το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει σχετικά.

4) Η αρμοδιότητα να  προΐσταται του τομέα  της Άθλησης.

5) Η αρμοδιότητα να προΐσταται της οικονομικής υπηρεσίας του προσωπικού αυτής και να   υπογράφει κάθε σχετικό έγγραφο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

6) Η αρμοδιότητα να προΐσταται του τομέα του στην αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.

7) Η αρμοδιότητα να ασκεί εποπτεία των δράσεων του Δήμου στην γεωγραφική περιφέρεια Σκάλας και Ελειού

 8) Η αρμοδιότητα να προΐσταται του τομέα της Νομικής υποστήριξης του Δήμου και να εκπροσωπεί τον Δήμο όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται έναντι πάσης Δικαστικής, Εισαγγελικής ή Κρατικής αρχής.   

Γ. Στον Αντιδήμαρχο Σπυρονικόλα Σολωμό 

1) Η αρμοδιότητα να προΐσταται των υπηρεσιών καθημερινής εξυπηρέτησης του πολίτη στον χώρο του δημαρχιακού καταστήματος.     

2) Η αρμοδιότητα σε θέματα Παιδείας, Σχολικών Κτιρίων (επισκευές, συντηρήσεις, λειτουργικές δαπάνες), σχολικών επιτροπών, Σχολικών Φυλάκων Η αρμοδιότητα να προΐσταται του τομέα της αντισεισμικής προστασίας και ελέγχου στατικής επάρκειας των κτιρίων σε ότι αφορά τα δημόσια κτίρια και ιδιαίτερα τις σχολικές εγκαταστάσεις.

3) Η αρμοδιότητα να προΐσταται  της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

4) Η αρμοδιότητα να προΐσταται της υπηρεσίας Εμπορικής δραστηριότητας, να υπογράφει τα σχετικά έγγραφα και να εκδίδει τις σχετικές αποφάσεις για τον έλεγχο, την χορήγηση και την ανάκληση των αδειών των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, μικροπωλητών, παραγωγών, πλανοδίου εμπορίου κ.λ.π. εμπορικών - επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως και την χορήγηση και η ανάκληση των αδειών χρήσης κοινοχρήστων χώρων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

5) Θέματα Δημόσιας Υγείας - Αγροτικών ιατρείων και προστασίας των καταναλωτών. 

6) Θέματα κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και σήμανσης των οδών 

7)  Η αρμοδιότητα να προΐσταται του τομέα του στην αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.

8) Η αρμοδιότητα να προΐσταται του τομέα της Αγροφυλακής, των Γεωργικών, Αλιευτικών και Κτηνοτροφικών υποθέσεων,  της Δημοτικής Αστυνομίας και να υπογράφει κάθε σχετικό έγγραφο.

 9) Η αρμοδιότητα να τελεί τους πολιτικούς γάμους και να υπογράφει κάθε σχετικό έγγραφο.

 Δ. Σε κάθε άλλη περίπτωση αναπλήρωσης του Δημάρχου αυτή θα γίνεται από τον Αντιδήμαρχο Ιωάννη Γαβριελάτο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντά του θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ζαπάντη  και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος και αυτού ισχύει ότι προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. 

Ε. Σε κάθε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος των Αντιδημάρχων τις αρμοδιότητές τους θα ασκεί ο Δήμαρχος.   


Copyright © 2007,   Δήμος Ελειού-Πρόννων