ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Web Design

  ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ-ΠΟΡΟΣ-ΣΚΑΛΑ ......Διαλέξτε τον Τουριστικό σας προορισμό Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

     

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελειού - Πρόννων της 17/10/2000
Θέμα : Συνεδρίαση Επιτροπής Τουρισμού

 

Η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ελειού - Πρόννων συνεδρίασε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2000 στο Δημοτικό Κατάστημα Πόρου με πρόεδρο τον κ.Κρητικό Γεράσιμο Δημοτικό Σύμβουλο. Εκτός από τα μέλη της παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελειού - Πρόννων κ. Ανδρέας Ζαπάντης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεράσιμος Βλάχος , ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Γαβριελάτος Αργύριος, ο κ. Βουτσινάς Φραγκίσκος από το Γραφείο Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δήμου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς - Ιθάκης κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο κ.Τσουρούφλης Γεράσιμος Πρόεδρος Ενοικιαζομένων καταλυμάτων μαζί με μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου , η κ.Σταθοπούλου εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, καθώς και επιχειρηματίες της περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό.

"Η ανταλλαγή απόψεων,ο διάλογος γύρω από τις τουριστικές δραστηριότητες, οι κατευθύνσεις σε συνολικό επίπεδο και η λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού σε συνάρτηση με άλλους φορείς της Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αποτελούν τους κύριους στόχους για την στήριξη του τουρισμού στην περιοχή μας", τόνισε κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων κ. Ανδρέας Ζαπάντης ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού όπως η ίδρυση των Γραφείων Τουριστικών Πληροφοριών σε Πόρο και Σκάλα, καταχωρήσεις Πόρου και Σκάλας στο Internet ( www.poros -kefalonia.gr και www.skala-kefalonia.gr), (σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή site που αφορά όλο τον Δήμο), αξιοποίηση προγραμμάτων μέσω του αναπτυξιακού νόμου , ανατύπωση διαφημιστικών εντύπων και έκδοση νέων , συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις , δημοσιεύσεις σε εφημερίδες - περιοδικά.

Ο κ. Γαλιατσάτος συγχάρηκε τον κ. Δήμαρχο για την πρωτοβουλία σύστασης της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού και για την άψογη φιλοξενία των Βρετανών δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν προ ημερών το Δήμο μας.

Στατιστικά στοιχεία της φετινής τουριστικής περιόδου σε σύγκριση με πέρυσι παρουσίασε η κ.Σταθοπούλου εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων.

Την ανάγκη ύπαρξης ξενοδοχείων και καταλυμάτων υψηλού επιπέδου επεσήμανε ο κ. Τσουρούφλης Γεράσιμος Πρόεδρος ενοικιαζομένων καταλυμάτων.

Ακολούθησε συζήτηση όπου ακούστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γνώμες και απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν τις συγκοινωνίες , το ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τουρισμό, προβλήματα, αναβάθμιση καταλυμάτων και υπηρεσιών, κοινωνικός τουρισμός.


Copyright © 2002, Δήμος Ελειού-Πρόννων