ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Web Design

  ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ-ΠΟΡΟΣ-ΣΚΑΛΑ ......Διαλέξτε τον Τουριστικό σας προορισμό Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

     

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελειού - Πρόννων της 08/03/2002
Θέμα :
Ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Τζανάτων

 

Ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο σχεδιασμένο με βάση τις διεθνείς Ολυμπιακές Προδιαγραφές , αποκτά ο Δήμος Ελειού -Πρόννων . Πρόκειται για την ανακατασκευή του αθλητικού Κέντρου Τζανάτων.Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.482.062,71 Εuro (505.012.868Δρχ.) και αναμένεται να δημοπρατηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα από προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

  • Πρόγραμμα Ελλάδα 2004- Δίκτυο Ολυμπιακών Προπονητηρίων

  • Πρόγραμμα Ελλάδα 2004-Πρόγραμμα ΕΠΤΑ, καθώς και από πόρους του Δήμου.

Στην επίτευξη του έργου αυτού σημαντική υπήρξε η συνεργασία με το Δήμο Ελειού-Πρόννων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές που θέτει η Γ.Γ.Α. για την κατασκευή οποιουδήποτε σύγχρονου αθλητικού χώρου, που χρηματοδοτεί την δημιουργία του.

Οι εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν στο Αθλητικό Κέντρο Τζανάτων είναι οι ακόλουθες:

  • Επέκταση του υφιστάμενου αθλητικού χώρου

  • Ανανέωση του χλοοτάπητα

  • Δημιουργία αποστραγγιστικού συστήματος

  • Ηλεκτροφωτισμός

  • Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου ( περίφραξη αγωνιστικού χώρου, διαμόρφωση με κυβόλιθους και πλακοστρώσεις σε κοινόχρηστους χώρους, ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού πρόσβασης, κατασκευή εκδοτηρίου εισιτηρίων, διαμόρφωση κύριας εισόδου).

  • Κατασκευή κερκίδων χωρητικότητας 360 θέσεων (με πρόβλεψη για επέκταση των κερκίδων σε δύο επιπλέον τμήματα 180 θέσεων το καθένα ,συνολικής χωρητικότητας 720 ατόμων), με διαμόρφωση του ωφέλιμου χώρου κάτω από αυτές, σε βοηθητικούς χώρους και χώρους υποδομών, όπως αποδυτήρια, τουαλέτες , ιατρείο , γραφεία, αποθήκες.

  • Εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης σε όλους τους χώρους

  • Καθαίρεση του υφιστάμενου κτίσματος

  • Εξοπλισμός του απαραίτητου υλικού του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ελειού -Πρόννων έχει συμπεριληφθεί στον "Προπονητικό οδηγό ΕΛΛΑΔΑ 2001-2004-The Pre Games Training Guide Greece 2001-2004 "  (www.athens.olympic.org) με τις παρακάτω αθλητικές εγκαταστάσεις :

  • Οδική Διαδρομή Πόρου-Σκάλας , για την προετοιμασία αθλητών στο άθλημα της ατομικής ποδηλασίας δρόμου ( Road Cycling).

  • Μαρίνα Πόρου, για τη φιλοξενία σκαφών, στα πλαίσια της ιστιοπλοΐας (sailing).

  • Γήπεδο Τζανάτων , για την προετοιμασία ομάδων στα αθλήματα του ποδοσφαίρου και του σοφτ- μπολ( football-softball).

Ο παραπάνω οδηγός κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο του 2001 σε όλες τις χώρες του κόσμου και περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας μας , ικανές να φιλοξενήσουν ομάδες από όλα τα αθλήματα για την πραγματοποίηση της προετοιμασίας τους, εν' όψει των αγώνων του 2004. Στον συγκεκριμένο οδηγό τέσσερις Δήμοι από την Κεφαλονιά έχουν συμπεριληφθεί , μεταξύ αυτών και ο Δήμος μας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

  • ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2000

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ελειού-Πρόννων αποφασίζει την ανάθεση εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης( αρχιτεκτονική,στατική, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις) ,του νέου Αθλητικού Κέντρου Τζανάτων σε ομάδα μελετητών.

(Η συγκεκριμένη μελέτη είναι σύμφωνη με τους όρους και τις προδιαγραφές που θέτει η Γ.Γ.Α. για την κατασκευή οποιουδήποτε σύγχρονου αθλητικού χώρου, που χρηματοδοτεί την δημιουργία.)

  • ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2000

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελειού-Πρόννων αποδέχεται τη δωρεά από την Ιερά Μονή Άτρου του χώρου στον οποίο βρίσκεται το γήπεδο Τζανάτων έκτασης 18.625 τ.μ .

Η αποδοχή της συγκεκριμένης δωρεάς και η υπογραφή του συμβολαίου με το οποίο ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση προς το Δήμο Ελειού-Πρόννων της ιδιοκτησίας του Αθλητικού Κέντρου Τζανάτων , εκκρεμούσαν από την πρώην Κοινότητα Πόρου από το 1983.

  • ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2001

Το Δημοτικό Συμβούλιο προχωράει στην αγορά ενός ακόμη παρακείμενου αγροτεμαχίου στο υφιστάμενο χώρο του γηπέδου Τζανάτων, συνολικής επιφάνειας 975 τ.μ. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αγορά και άλλων αγροτεμαχίων που βρίσκονται γύρω από το Αθλητικό Κέντρο Τζανάτων .

  • ΜΑΪΟΣ 2001

Υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ελειού-Πρόννων και της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 Α.Ε.

  • ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2002

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχεται επιχορήγηση 293.470 ,29 Euro από το πρόγραμμα Ε.Π.Τ.Α. "Ελλάδα 2004 ,Δίκτυο Προπονητηρίων", προκειμένου να δημοπρατήσει άμμεσα μέρος του έργου βελτίωση-συμπλήρωση Αθλητικού Κέντρου Τζανάτων. Παράλληλα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (συμπληρωματικά με το Δήμο Ελειού-Πρόννων) από την ίδια μελέτη δημοπρατεί άμεσα έργο ύψους 689.000 Euro.

Ο Δήμος Ελειού-Πρόννων αποκτά ένα υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο το οποίο θα βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην σωστή οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στη χώρα μας, συγχρόνως όμως θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής μας αλλά και της Κεφαλονιάς ως χώρος προπόνησης και αθλητικών αγώνων.


Copyright © 2002, Δήμος Ελειού-Πρόννων