ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Web Design

  ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ-ΠΟΡΟΣ-ΣΚΑΛΑ ......Διαλέξτε τον Τουριστικό σας προορισμό Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

     

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελειού - Πρόννων της 08/01/2001
Θέμα :
Μήνυμα του Δημάρχου Ελειού-Πρόννων κ.Ζαπάντη Ανδρέα στην εορταστική εκδήλωση της Φιλαρμονικής Σχολής του Δήμου Ελειού-Πρόννων στον Πόρο την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2001.

Σε εορταστική εκδήλωση της Φιλαρμονικής Σχολής του Δήμου Ελειού-Πρόννων ο Δήμαρχος κ. Ζαπάντης Α. Ανδρέας απηύθυνε στους Δημότες το ακόλουθο μήνυμα:

" Αιδεσιμότατε , Κύριε Νομάρχη, κύριες και κύριοι,
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να προλογίσω μια εκδήλωση του δήμου μας, της Φιλαρμονικής Σχολής. Είναι μια ιδιαίτερα επιτυχημένη προσπάθεια που αποτελεί συνέχεια ουσιαστικά των πρωτοβουλιών που είχαν αναπτύξει τα προηγούμενα χρόνια οι κοινότητες. Περισσότερα από ογδόντα (80) παιδιά από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο ,συμμετέχουν δημιουργικά σε μια ομαδική δουλειά που έχει καταρρίψει κάθε έννοια τοπικισμού. Τα παιδιά μας ανεξάρτητα από το χωριό ή το Δημοτικό Διαμέρισμα από το οποίο προέρχονται ζουν και δουλεύουν μαζί, δημιουργούν. Συμβάλλει το καθένα από αυτά με το δικό του μικρό ή μεγαλύτερο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα , στο ρυθμό και τη μελωδία που μόνο ευχαρίστηση μπορούν να προσφέρουν σε μας τους ακροατές και παρατηρητές. Εμείς ως Δήμος ,στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, παρέχουμε κάθε προϋπόθεση που είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει όμορφα και σωστά η Φιλαρμονική μας με την συμβολή του αρχιμουσικού μας κ.Αποστολάτου Γεράσιμου και των συνεργατών του την κ.Αλεξανδροπούλου Ολυμπία , τον κ.Παυλάτο Γιώργο και βέβαια όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα που συμμετέχουν,οι γονείς που στηρίζουν και ενθαρρύνουν αυτή την προσπάθεια, η Πολιτιστική Επιτροπή και τέλος ο Δήμος που έχει αναλάβει την υποστήριξη όλης αυτής της προσπάθειας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν παράδειγμα και παράλληλα στέλνουν ένα θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα για μια περιοχή που αγωνίζεται να βρει τον εαυτό της και την ταυτότητα της, να κατοχυρώσει τη θέση που της αξίζει, να χαράξει και να ακολουθήσει το δρόμο που την οδηγεί στην πρόοδο στη δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή.

Ζούμε σε μια ΠΟΛΗ, σε μια ανοιχτή πόλη.Δηλαδή μια κοινωνία που αποτελείται από μικρούς ή μεγαλύτερους οικισμούς. Αποτελείται από ΠΟΛΙΤΕΣ.Από ανθρώπους που ζουν, εργάζονται, δημιουργούν και έχουν όλοι ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα .Οι άνθρωποι αυτοί ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ έχουν άποψη , έχουν γνώμη , συμμετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα κοινά και στην κοινωνική ζωή αυτής της περιοχής. Ο στόχος όλων μας είναι πάντοτε κοινός. Να γίνει καλύτερη η ζωή μας , να προχωρήσει ο τόπος μας ένα βήμα μπροστά. Ο τόπος μας, η κοινωνία, οι θεσμοί της όπως είναι ο δήμος μας , αποτελεί εργαλείο για την οργάνωση της περιοχής , για τη διαχείριση των κοινών υποθέσεων, την προώθηση και επίλυση προβλημάτων και αποτελούν σταθερές και σημεία αναφοράς που ελάχιστα θα μεταβληθούν στην πορεία του χρόνου. Εμείς είμαστε εκείνοι που υπάρχουμε σε κάθε χρονική στιγμή, συμμετέχουμε στην κοινή μας ζωή και συμβάλουμε με θετικό ή αρνητικό τρόπο στην πορεία αυτής της κοινωνίας. Η μόνη παρακαταθήκη που μπορούμε να αφήσουμε είναι κανόνες λειτουργίας, αρχές, πρότυπα και στάσεις ζωής.

Σήμερα είναι ένα οριακό και καθοριστικό σημείο στην κοινή μας ζωή και στην κοινή μας πορεία. Έχουν κλείσει δυο χρόνια από τη λειτουργία του Δήμου μας, του θεσμού που καλείται να διαχειριστεί τα θέματα της περιοχής. Έχει γίνει μια σπουδαία προσπάθεια μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μπορούμε με ικανοποίηση να πούμε ότι έχουμε καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών για να λειτουργήσουμε σωστά, για να δρομολογήσουμε κατευθύνσεις και λύσεις στα προβλήματα μας στην επόμενη διετία. Απαιτείται μια ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να φανούν ξεκάθαρα στην κοινωνία τα αποτελέσματα αυτής της μεθοδικής και επίπονης προετοιμασίας. Κάθε δύο χρόνια επίσης καθορίζεται και η συγκρότηση των Δημοτικών Αρχών. Ορίζονται δηλαδή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκείνοι που θα αναλάβουν μεγαλύτερα βάρη, περισσότερες υπευθυνότητες. Να κάνουν πράξη , να υλοποιήσουν τα αιτήματα και τις προσδοκίες μας. Στην προσπάθεια αυτή δεν επιτρέπονται ΦΥΓΟΜΑΧΙΕΣ, δεν επιτρέπεται ΑΠΟΥΣΙΑ και ΑΡΝΗΣΗ, δεν επιτρέπεται η εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων. Είμαστε ΟΛΟΙ στρατευμένοι στην κοινή προσπάθεια και με αυτό το κριτήριο μας κρίνει ολόκληρη η κοινωνία. Με την ευκαιρία λοιπόν αυτής της εκδήλωσης που τυχαίνει να πραγματοποιείται στην αρχή αυτής της κρίσιμης διετίας έχω την ευκαιρία να ανακοινώσω ορισμένα πράγματα που έχουν σχέση με την οργάνωση και την λειτουργία , με τη συγκρότηση των Νέων Δημοτικών Αρχών. Αντιδήμαρχος λοιπόν του Δήμου μας αυτή τη νέα περίοδο θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Κρητικός Γεράσιμος. Κριτήριο για την απόφαση μου αυτή-απόφαση για την οποία αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα έχει ο Δήμαρχος- είναι η αξία και η προσωπικότητα του. Επίσης στην απόφασή μου αυτή συνέβαλε και η επιδίωξη αφενός να εκπροσωπείται η περιοχή του Πόρου στη συγκεκριμένη θέση αλλά από την άλλη πλευρά να τονιστεί με έμφαση και η προσπάθεια να προωθήσουμε πιο αποτελεσματικά την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτής της περιοχής. Αντιδήμαρχος την προηγούμενη διετία ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Βλάχος Γεράσιμος που σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα και που ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις απαιτήσεις της θέσης που είχε αναλάβει. Πιστεύω ότι με την ίδια επιτυχία θα φέρει σε πέρας όποια άλλα καθήκοντα του ανατεθούν στη λειτουργία του Δήμου μας.. Για το λόγο αυτό η πρόταση μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο που άρχισε σήμερα τη διαδικασία για τη συγκρότηση των νέων Δημοτικών Αρχών αυτής της διετίας θα είναι να αναλάβει την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φίλες και Φίλοι, σε αυτή την κοινή προσπάθεια και την κοινή πορεία που συμμετέχουμε όλοι υπάρχουν καθοριστικά χρονικά σημεία που πρέπει να αναδεικνύουμε και να προβάλουμε τη σημασία ορισμένων εννοιών. Οι έννοιες αυτές είναι Ηθική, Εντιμότητα, Ευθύτητα, Ειλικρίνεια , υποταγή των προσωπικών επιδίωξεων στην αδήριτη αναγκαιότητα της λειτουργίας με αρχές και στο κοινωνικό συμφέρον.Ο πολιτισμός που μια έκφρασή του αποτελεί η σημερινή εκδήλωση δεν είναι μόνο τα μαθήματα η εκπαίδευση και η σταθερή και μόνιμη υποδομή που δημιουργούμε στη μουσική, στον παραδοσιακό και το σύγχρονο χορό, στα εικαστικά , στη γενικότερη πολιτιστική παιδεία αλλά είναι και λειτουργία και συμπεριφορές που δημιουργούν πρότυπα, αρχές και στάσεις ζωής. Σας ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε τα παιδιά μας να παραλάβουν ένα τόπο ομορφότερο και καλύτερο από εκείνο που παραλάβαμε εμείς. Αυτά με τη σειρά τους να κρατήσουν με σεβασμό στα χέρια μια σκυτάλη που θα παραδοθεί με τη σειρά της σε κάποιους άλλους που θα έχουν και αυτοί οράματα, όνειρα και ελπίδες για αυτό τον τόπο .
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ".


Copyright © 2002, Δήμος Ελειού-Πρόννων