ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Web Design

  ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ-ΠΟΡΟΣ-ΣΚΑΛΑ ......Διαλέξτε τον Τουριστικό σας προορισμό Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

     

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελειού - Πρόννων - 6/08/2004

Θέμα :
 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ στον  Πόρο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση των Απόδημων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων 2004 που έκλεισε με την μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση  την 1η Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία του Πόρου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του οποίου η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα, εκπροσώπησαν οι κυρία ννα Δρίβα, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σκανδαλάκη και η κυρία Παπαδάτου Εύα Διεθύντρια Ευρώπης Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου μαζί με πλήθος κόσμου παρακολούθησαν τον Εσπερινό  που τελέσθηκε την 31 Ιουλίου στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου τρου και την Θεία Λειτουργία την 1η Αυγούστου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ Σπυρίδωνα και της χορωδίας του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Ακολούθησε γεύμα για όλους τους προσκεκλημένους και παρευρισκόμενους στην Μονή.

Τις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών πλακετών. Την απονομή παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων ο Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Λευκαδίτης, ο Βοηθός Νομάρχη κ. Κουρής, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Φόρτες, ο Δήμαρχος Λειβαθούς κ. Φραντζής, ο Δήμαρχος Πυλάρου κ. Κοτσιλίνης, ο τέως Βουλευτής κ. Μπενετάτος, Νομαρχιακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων απόδημων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, η β΄αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κυρία Χιόνη και εκπρόσωποι φορέων.

Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Απόδημων Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων Καναδά «ΑΙΝΟΣ» κ. Αγγούριας Αποστόλης και ο Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων κ. Μεταξάς Αγγελετάτος Γεράσιμος απένειμαν από κοινού αναμνηστική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ Σπυρίδωνα  για το πολυσήμαντο έργο και την προσφορά του στους απανταχού Κεφαλλήνες.

Στην εκδήλωση απονομής συμμετείχε και ο κ. Βασίλης Κοκόσης Πρόεδρος Συλλόγου Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «ΑΙΝΟΣ».

Η αποκορύφωση της εκδήλωσης έλαβε χώρα το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πόρου όπου πλήθος κόσμου απόλαυσε τον πλούσιο μπουφέ που στήθηκε με την βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Την έναρξη της μουσικής βραδιάς έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου και ακολούθησαν τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα «Παλιόκαστρο» και «Πρόννησος».

Την διασκέδαση των παρευρισκομένων ανέλαβε ο Μάκης Βουτσινάς και η ορχήστρα του σε ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα. Αποκορύφωμα της βραδιάς η καύση πυροτεχνημάτων που φώτισαν την εκδήλωση με την λαμπρότητά τους.


Copyright © 2004, Δήμος Ελειού-Πρόννων