ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Web Design

  ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ-ΠΟΡΟΣ-ΣΚΑΛΑ ......Διαλέξτε τον Τουριστικό σας προορισμό Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

     

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελειού - Πρόννων της 06/03/2001
Θέμα :
Εκδήλωση Ετεροδημοτών

 

Να δώσουν δυναμικά το παρόν στην προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, κάλεσε τους ετεροδημότες του Δήμου Ελειού - Πρόννων ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Ζαπάντης , σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα την Κυριακή 4 Μαρτίου 2001 και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Παρκ.
Ο Δήμος Ελειού-Πρόννων οργάνωσε για πρώτη φορά τέτοιου είδους εκδήλωση η οποία είχε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή από πλευράς ετεροδημοτών. Παραβρέθηκαν περισσότερα από τριακόσια άτομα που προέρχονται από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ελειού - Πρόννων. Πρόθεσή μας, ανέφερε ο κ. Ζαπάντης, είναι να καθιερωθεί η συνάντηση αυτή ως θεσμός μία φορά το χρόνο ώστε να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί μεταξύ Δήμου και ετεροδημοτών αλλά και να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση των συμπατριωτών μας σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Δήμου. Ο κ.Δήμαρχος χαρακτήρισε εξαιρετικά δημιουργική την περίοδο που διανύει ο Δήμος Ελειού-Πρόννων με την εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστριας», όμως τόνισε ότι ο νέος αυτός θεσμός παρά τις δυσκολίες που 
εμφανίζονται την πρώτη αυτή περίοδο της εφαρμογής του, είναι πολύ σημαντικότερος και περισσότερο αποτελεσματικός από τον τρόπο με το οποίο λειτουργούσαν παλιότερα οι κοινότητες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ.Ζαπάντη στην Απογραφή που θα διεξαχθεί τις 18 Μαρτίου 2001 και στην σύνταξη των εκλογικών καταλόγων.
Το αποτέλεσμα της Απογραφής που πραγματοποιείται μια φορά κάθε δέκα χρόνια έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις για κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, για το Δήμο μας αλλά και για το Νομό μας .Ειδικά ο πληθυσμός που θα παρουσιάσει κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα την ημέρα αυτή θα ορίσει και την ανάλογη με τον πληθυσμό επιχορήγηση για κατασκευή έργων που θα λαμβάνει κάθε χρόνο και για μια δεκαετία έως δηλαδή το έτος 2011.
Η σύνταξη των εκλογικών καταλόγων που θα ισχύσουν σύμφωνα με το νέο σύστημα που θα εφαρμόσει το Υπουργείο Εσωτερικών ,υποχρεώνει όσους διατηρούν οικογενειακή μερίδα και είναι εγγεγραμμένοι σε συγκεκριμένο δήμο , εκεί να ψηφίζουν.
Στη συνέχεια έγινε αναφορά στον τρόπο λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Ελειού - Πρόννων καθώς και στις δραστηριότητες , πρωτοβουλίες που εκτελούνται και προγραμματίζονται. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στα προγράμματα ανάπτυξης αγροτικού τομέα, στήριξη επαγγελματιών και επιχειρήσεων, οργάνωση ημερίδων, έκδοση ενημερωτικών εντύπων και τουριστικών φυλλαδίων, ιστοσελίδες στο Internet, αθλητικές υποδομές ενόψει 2004, πολιτιστικές δραστηριότητες ,δημιουργία Φιλαρμονικής Σχολής, τμήματα εικαστικών, χορού , γυμναστικής .Έγινε αναλυτική αναφορά στα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στο Δήμο και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα (Έργα ύδρευσης , οδοποιίας, Διαμορφώσεις Κοινοχρήστων Χώρων, Διάνοιξη Αγροτικών Δρόμων, Επέκταση Γυμνασίου-Λυκείου Πάστρας, Κόμβος Ελειού, Λιμνοδεξαμενή Αγίας Ειρήνης, κ.λ.π.). Παράλληλα έγινε αναφορά και συζήτηση για τα έργα που προχωρούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία και την εκτέλεσή τους (Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Πόρου-Σκάλας, Αρδευτικό Αγίας Ειρήνης, Μουσείο Πόρου, Αλιευτικό Καταφύγιο Κατελειού, Λιμάνι Πόρου, Οδικός 'Αξονας Αργοστολίου - Πόρου, Αγκυροβόλιο Σκάλας, κ.λ.π.) . 
Μήνυμα με το οποίο χαιρέτισε τις δραστηριότητες του Δήμου και την όλη εκδήλωση , 
απέστειλε ο βουλευτής του Νομού μας και υφυπουργός Ανάπτυξης κ.Καλαφάτης Αλέξανδρος.
Την διαβεβαίωση για την ανασυγκρότηση της περιοχής μας μέσα από έργα υποδομής που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών , εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Ελειού - Πρόννων κ.Κρητικός Γεράσιμος.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Βλάχος Γεράσιμος δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί το έργο του με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες για το καλό και την ευημερία του τόπου.
Στην εκδήλωση η οποία έκλεισε με διαλογική συζήτηση όπου ακούστηκαν με ιδιαίτερο 
ενδιαφέρον γνώμες και απόψεις σε διάφορα θέματα παραβρέθηκε και ο κ.Τζαμαρίας Ηλίας ,Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πόρου. 


Copyright © 2002, Δήμος Ελειού-Πρόννων