ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Web Design

  ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ-ΠΟΡΟΣ-ΣΚΑΛΑ ......Διαλέξτε τον Τουριστικό σας προορισμό Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

     

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελειού - Πρόννων της 04/12/2000
Θέμα : Συνεδρίαση Επιτροπής Τουρισμού

 

Οι πρόσφατες τουριστικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο ήταν το αντικείμενο της 2ης συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ελειού- Πρόννων το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2000 στο Πολιτιστικό κέντρο του Πόρου. Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ελειού-Πρόννων είναι ο κ.Κρητικός Γεράσιμος Δημοτικός Σύμβουλος.

Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης PHILOXENIA HELEXPO 2000 που πραγματοποιήθηκε από 2/11/2000 έως 5/11/2000 ο Δήμος μας συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπροσωπήθηκε από τον κ.Γιαννάκη Γεράσιμο πρόεδρο του συλλόγου καταλυμάτων Πόρου, τον κ.Τζαμαρία Ηλία πρόεδρο του Τ.Σ. Πόρου και τον κ.Μεταξά Γιώργο μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ελειού-Πρόννων και τουριστικό επιχειρηματία. Πέρα από ενημέρωση που έγινε στα τουριστικά γραφεία για τα διατιθέμενα καταλύματα και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας μοιράστηκε έντυπο διαφημιστικό υλικό για Πόρο, Σκάλα και Κατελειό καθώς και τοπικά προϊόντα (μέλι, μάντολες, κ.α.)Με πρωτοβουλία των επιχειρηματιών καταλυμάτων Πόρου έγινε κλήρωση για δωρεάν διακοπές τριών τυχερών με διαμονή μιας εβδομάδας στον Πόρο το 2001. Εξακόσοι πενήντα συμμετείχαν στην κλήρωση δηλώνοντας έντονο ενδιαφέρον να επισκεφθούν τον τόπο μας. Την προσφορά έκαναν οι επιχειρήσεις George's Studios, Odysseus και Oceanis Hotel.

Στην έκθεση του Λονδίνου World Travel Market 2000 η οποία έγινε στο διάστημα 13/11/2000 έως 16 /11/2000 ,μια πάρα πολύ σημαντική έκθεση διότι εκεί διαμορφώνονται οι τάσεις τόσο στην παγκόσμια αγορά όσο και στην Ελληνική , μια και η Αγγλία αποτελεί το βαρόμετρο του Ελληνικού τουρισμού, ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ.Ζαπάντη Ανδρέα και τον τουριστικό επιχειρηματία και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ελειού-Πρόννων κ.Παντελειό Ανδρέα. Η παρουσία του Δήμου μας με την συμμετοχή του στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θεωρήθηκε ιδιαίτερα αξιόλογη. Έγιναν συναντήσεις με Tour Operators όπου διαπιστώθηκε ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών λόγω των ολιγοπωλιακών καταστάσεων στο χώρο του τουρισμού( συγχωνεύσεις , εξαγορά εταιρειών, πίεση για χαμηλές τιμές) , αιτίες που καθιστούν την πορεία του τουρισμού το 2001 στάσιμη έως πτωτική στην Ελλάδα και ανοδική στην Κεφαλονιά . 'Ανοδος που αποδίδεται στην δυναμική παρουσία του νησιού μας σε εκθέσεις και εκδηλώσεις που αφορούν τον τουρισμό.

Στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού τονίστηκε η ανάγκη ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών, καταλυμάτων , η παρακολούθηση του επιπέδου τιμών , η στροφή προς τον εσωτερικό τουρισμό. Συμφωνήθηκε η πλήρης υποστήριξη σε οποιοδήποτε επενδυτικό σχήμα εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή μας.

Τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ελειού-Πρόννων παρακολούθησαν και επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διατύπωσαν γνώμες και απόψεις για την πορεία του τουρισμού στην περιοχή μας.


Copyright © 2002, Δήμος Ελειού-Πρόννων