ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Web Design

  ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ-ΠΟΡΟΣ-ΣΚΑΛΑ ......Διαλέξτε τον Τουριστικό σας προορισμό Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

     

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελειού - Πρόννων της 01/03/2002
Θέμα :
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

 

Ο Δήμος Ελειού-Πρόννων για μια ακόμη χρονιά δίνει το παρόν σε ένα από τα σημαντικά πολιτιστικά παραδοσιακά δρώμενα , το Καρναβάλι. Το καρναβάλι, προέρχεται από την ιταλική λέξη carnavale ( carne-levane ) ,που σημαίνει άρση του κρέατος ,δηλαδή Αποκριά! Από παλιά οι άνθρωποι είχαν καθιερώσει γιορτές , κατά τις οποίες μπορούσαν να γλεντούν ελεύθερα χωρίς περιορισμούς.

Για το Δήμο Ελειού-Πρόννων το καρναβάλι σημαίνει ένα ατελείωτο πανηγύρι ξεφαντώματος και μεταμφιέσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

  • ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ(Τσικνοπέμπτη) 2002, 6:30 Μ.Μ. ΧΟΡΟΣ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πόρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πόρου .

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2002 , 2:00 Μ.Μ ΜΑΣΚΑΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
    Την παράσταση κλέβει το συγκρότημα με τις καντρίλιες και το γαϊτανάκι. Συμμετέχουν: η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ,το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Πρόννησος" Πόρου και το χορευτικό της Σκάλας. Γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Κρεμμύδα και βόλτα με το τρενάκι.

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2002, 7:00 Μ.Μ .Εμφάνιση της Φιλαρμονικής Σχολής του Δήμου Ελειού-Πρόννων στο Αργοστόλι στην πλατεία και το Λιθόστρωτο.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2002, 7:00 Μ.Μ ,ΧΟΡΟΣ της ’ τάξης του Λυκείου Πάστρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πόρου.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2002 .Το ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ συμμετέχει στην μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού στο Αργοστόλι με την μασκαράτα με τίτλο "ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ". Πρόκειται για θέμα που έχουν επιμεληθεί τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση και τις συμβουλές της δασκάλας τους κ.Παπαδάτου ’ντας .

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ " ΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ" συμμετέχει και αυτός με το αποκριάτικο άρμα με τίτλο "ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ;"

Φιλοδοξούμε με το κέφι και τη ζωντάνια μας να σαρώσουμε τα βραβεία.

  • ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (18 ΜΑΡΤΙΟΥ ) ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ. ΩΡΑ :12:00 Μ.Μ.

Οι εκδηλώσεις μας κορυφώνονται με την εμφάνιση του συγκροτήματος με τις καντρίλιες και το γαϊτανάκι με την συνοδεία της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ , τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Πάστρας , "Πρόννησος" Πόρου και Σκάλας .

Εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του το συγκρότημα της Ακαδημίας Πολυτεχνικών Σχολών Βελιγραδίου με διεθνές ρεπερτόριο μουσικής και χορού.
Γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Κρεμμύδα και βόλτα με το τρενάκι.

Επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, σαρακοστιανά εδέσματα και όχι μόνο. Με την συμβολή του καιρού ο ουρανός θα γίνει πολύχρωμος από τους χαρταετούς.


Copyright © 2002, Δήμος Ελειού-Πρόννων