95η Απόφαση 2004, Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελειού - Πρόννων

Aπόσπασμα από τα πρακτικά της 12ης συνεδρίασης της 10ης Αυγούστου  2004.

Αριθ. Απόφασης 95/2004
Περίληψη
:
Λήψη απόφασης για αποβολή από την παραλία της Σκάλας της κ. Σούλη Αντιγόνης λόγω μη τήρησης των όρων της δημοπρασίας για ενοικίαση ομπρελών.                            

Στην Πάστρα και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 10η Αυγούστου του έτους 2004, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 μ.μ. ήλθε σε  συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ελειού-Πρόννων μετά από την 3944/4-8-2004 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε σε καθένα από τους συμβούλους  σύμφωνα με τα άρθρα 108,109,110  του Δ.Κ.Κ., Π.Δ.410/95. Και αφού  διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 15 μελών ευρέθηκαν   παρόντα  9 ήτοι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ      ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Γαβριελάτος Ιωάννης 1. Τραυλός Σταύρος
2. Λευκαδίτης Μιχαήλ 2. Χιόνης Ανδρέας
3. Γιαννάκης Αριστείδης 3. Τσιμάρας Άγγελος
4. Σιμωτάς Παναγής 4. Ζαπάντης Ανδρέας 
5. Σιμωτάς Νικόλαος 5. Γαβριελάτος Αργύριος
6. Σολωμός Σπυρονικόλαος  6. Κρητικός Γεράσιμος
7. Κουρκουμέλης Ελευθέριος 7. Μανέντης Σπυρίδων
8. Σταθάτος Γεράσιμος  

Στο 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης προσήλθαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χιόνης Ανδρέας και Κρητικός Γεράσιμος.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος  Ελειού-Πρόννων κ.Μεταξάς - Αγγελετάτος Γεράσιμος. Καθώς και ο Πάρεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρκόπουλου Παντελειός Γεράσιμος. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το 6o    θέμα της ημερήσιας διάταξης εξέθεσε ότι: 

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να πάρει απόφαση για την αποβολή από την παραλία της Σκάλας της κ. Σούλη Αντιγόνης λόγω μη τήρησης των όρων της δημοπρασίας για ενοικίαση ομπρελών.

Ακολούθως ανέγνωσε στο Συμβούλιο γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου κ. Μπουρμπούλη Ιωάννη στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα: Εφόσον η μισθώτρια Αντιγόνη Σούλη παραβίασε τον όρο της με αριθμό 8/2004 απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής σχετικά με το ύψος της τιμής ως ουσιώδης όρος, τότε σύμφωνα με το άρθρο 19 της με αριθμό 8/2004 απόφασης πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτη των δικαιωμάτων της ως μισθώτρια της συγκεκριμένης θέσης και να καταπέσουν υπέρ του Δήμου όλα τα μισθώματα μέχρι τη λήξη της μίσθωσης τα οποία στη συνέχεια να βεβαιωθούν στο Δημόσιο Ταμείο υπέρ Δήμου. Επίσης στη συνέχεια πρέπει να εκδοθεί σε βάρος το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής γιατί πλέον αφού θα έχει κηρυχθεί έκπτωτη δε θα υφίσταται έγκυρη σύμβαση μίσθωσης που να δικαιολογεί την απομέρους της κατοχής του χώρου του αιγιαλού.  Η διαδικασία αυτή είναι συντομότερη από την άσκηση αγωγής απόδοσης μισθίου για κακή χρήση (Αντισυμβατική συμπεριφορά), της οποίας η συζήτηση θα προσδιοριστεί το φθινόπωρο δηλαδή σε χρονική στιγμή που δε θα έχει κανένα όφελος για το Δήμο. 

Και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Προέδρου 

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

Κηρύσσει έκπτωτη των δικαιωμάτων της ως μισθώτρια  της συγκεκριμένης θέσης στην παραλία της Σκάλας την κ. Σούλη Αντιγόνη λόγω μη τήρησης των όρων της δημοπρασίας για ενοικίαση ομπρελών.

Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στην Κτηματική Υπηρεσία προκειμένου να εκδοθεί σε βάρος της ανωτέρω πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής από την παραλία της Σκάλας. 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κρητικός Γεράσιμος, Κουρκουμέλης Ελευθέριος και Σταθάτος Γεράσιμος πρότειναν να αποφασίσει σχετικά η Δημαρχιακή Επιτροπή.

Αυτή η απόφαση έλαβε αυξ. αριθ.  95/2004. Πάστρα 10-8-2004.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Copyright © 2004, Δήμος Ελειού-Πρόννων