52η Απόφαση 2004, Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελειού - Πρόννων

Aπόσπασμα από τα πρακτικά της 7ης συνεδρίασης της 23ης   Απριλίου 2004.

Αριθ. Απόφασης 52/2004
Περίληψη
:
Δουλεία διόδου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σκάλας και διαμόρφωση διόδου για αγροτικό δρόμο.

Στην Πάστρα και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 23η Απριλίου του έτους 2004, ημέρα Παρασκευή και ώρα 5:00 μ.μ. ήλθε σε  συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ελειού-Πρόννων μετά από την 1734/19-4-2004 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε σε καθένα από τους συμβούλους  σύμφωνα με τα άρθρα 108,109,110  του Δ.Κ.Κ., Π.Δ.410/95. Και αφού  διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 15 μελών ευρέθηκαν   παρόντα  9 ήτοι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ      ΑΠΟΝΤΕΣ
   
1. Γαβριελάτος Ιωάννης 1. Σολωμός Σπυρονικόλαος 
2. Λευκαδίτης Μιχαήλ 2. Τραυλός Σταύρος
3. Σιμωτάς Παναγής 3. Γιαννάκης Αριστείδης
4. Τσιμάρας Άγγελος 4. Σιμωτάς Νικόλαος
5. Χιόνης Ανδρέας 5. Μανέντης Σπυρίδων
6. Γαβριελάτος Αργύριος 6. Σταθάτος Γεράσιμος
7. Ζαπάντης Ανδρέας    
8. Κρητικός Γεράσιμος  
9. Κουρκουμέλης Ελευθέριος  

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος  Ελειού-Πρόννων κ.Μεταξάς - Αγγελετάτος Γεράσιμος. Καθώς και οι Πάρεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μαρκόπουλου Παντελειός Γεράσιμος και Βαλεριάνου Κόμη Χριστίνα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το  6ο    θέμα εκτός ημερήσιας  διάταξης ζήτησε από το Συμβούλιο αν δέχεται να συζητηθεί η δουλεία διόδου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σκάλας, το Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα ακολούθως ο Πρόεδρος  εξέθεσε ότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 275 Π.Δ.410/1995 – Π.Δ.373/1995 – Ν.2882 η σύσταση δουλείας ακινήτου γίνεται  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του.

Στο Δήμο κατατέθηκε η αριθ. 5.105/10-5-2003 δήλωσή του Παναγή Λιναρδάτου του Δημοσθένη και της Ελένης κατοίκου Σκάλας στη Συμβολαιογράφο Πρόννων καθώς και το αριθ. 2372 α  από τον Οκτώβριο του 2000 τοπογραφικό του Τοπογράφου – Μηχανικού Γεράσιμου Καππάτου με την οποία δηλώνει ότι:

Είναι αποκλειστικός κύριος, νομέας και κάτοχος ενός αγροτεμαχίου που βρίσκεται εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού παραλίας του Δημοτικού Διαμερίσματος Σκάλας έκτασης 32.927 τ.μ. όπως απεικονίζεται στο ανωτέρω τοπογραφικό. Κατά μήκος της νότιας και νοτιοανατολικής πλευράς του αγροτεμαχίου που ορίζεται περιμετρικά με τα στοιχεία Π.Ρ.Σ.Τ.Υ.Φ. Α1.Β!. υφίσταται δουλεία διόδου σε πλάτος ενάμιση μέτρου εκ της ιδιοκτησίας του και σε πλάτους άλλου ενάμιση μέτρου εκ των όμορων ιδιοκτησιών (Κληρονόμων Πολυξένης Τραυλού, Ελισσάβετ Γρουζή και τέκνων, Γεωργίου Κουρκουμέλη).

Η δουλεία διόδου ασκείται προ τριάντα και πλέον ετών από τους ιδιοκτήτες γειτονικών ακινήτων που δεν έχουν πρόσβαση στον παραλιακό δρόμο Σκάλας-Πόρου ως και σε άλλο δευτερεύοντα αγροτικό δρόμο σε βάρος του ακινήτου του και από την εδαφική λωρίδα που προανέφερε και έχει αποδεχθεί τη χρήση της όλα αυτά τα χρόνια που είμαι κύριος του ακινήτου.

Επιπλέον αναγνωρίζει στο Δήμο Ελειού-Πρόννων, τηρώντας τη νόμιμη διαδικασία να προβεί σε όλες τις αναγκαίες πράξεις για την εκτέλεση έργων και διαμόρφωση της διόδου σε αγροτικό δρόμο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των γειτονικών ακινήτων.   

Και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Προέδρου 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

Την αποδοχή συστάσεως δουλείας διόδου σύμφωνα με τα στοιχεία Π.Ρ.Σ.Τ.Υ.Φ.Α1.Β1. όπως φαίνεται στο ανωτέρω τοπογραφικό διάγραμμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σκάλας σε πλάτος ενάμιση μέτρου εκ της ιδιοκτησίας του Λιναρδάτου Παναγή και σε πλάτους άλλου ενάμιση μέτρου εκ των όμορων ιδιοκτησιών (Κληρονόμων Πολυξένης Τραυλού, Ελισσάβετ Γρουζή και τέκνων, Γεωργίου Κουρκουμέλη),και τη διαμόρφωση της  σε αγροτικό δρόμο.

Αυτή η απόφαση έλαβε αυξ. αριθ.  52/2004. Πάστρα 26-4-2004.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Copyright © 2004, Δήμος Ελειού-Πρόννων