47η Απόφαση 2004, Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελειού - Πρόννων

Aπόσπασμα από τα πρακτικά της 7ης συνεδρίασης της 23ης   Απριλίου 2004.

Αριθ. Απόφασης 47/2004
Περίληψη
:
Γνωμοδότηση για την τοποθέτηση κεραίας  Κινητής τηλεφωνίας (ΤΙΜ) στο Βαλεριάνο.

Στην Πάστρα και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 23η Απριλίου του έτους 2004, ημέρα Παρασκευή και ώρα 5:00 μ.μ. ήλθε σε  συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ελειού-Πρόννων μετά από την 1734/19-4-2004 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε σε καθένα από τους συμβούλους  σύμφωνα με τα άρθρα 108,109,110  του Δ.Κ.Κ., Π.Δ.410/95. Και αφού  διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 15 μελών ευρέθηκαν   παρόντα  9 ήτοι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ      ΑΠΟΝΤΕΣ
   
1. Γαβριελάτος Ιωάννης 1. Σολωμός Σπυρονικόλαος 
2. Λευκαδίτης Μιχαήλ 2. Τραυλός Σταύρος
3. Σιμωτάς Παναγής 3. Γιαννάκης Αριστείδης
4. Τσιμάρας Άγγελος 4. Σιμωτάς Νικόλαος
5. Χιόνης Ανδρέας 5. Μανέντης Σπυρίδων
6. Γαβριελάτος Αργύριος 6. Σταθάτος Γεράσιμος
7. Ζαπάντης Ανδρέας    
8. Κρητικός Γεράσιμος  
9. Κουρκουμέλης Ελευθέριος  

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος  Ελειού-Πρόννων κ.Μεταξάς - Αγγελετάτος Γεράσιμος. Καθώς και οι Πάρεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μαρκόπουλου Παντελειός Γεράσιμος και Βαλεριάνου Κόμη Χριστίνα.

Ο Δήμαρχος εισηγούμενος το 1ο    θέμα της ημερήσιας διάταξης εξέθεσε ότι:

Την άνοιξη του 2002 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ζήτησαν από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης την έγκριση μελετών περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για κεραίες που είχαν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας (Αννινάτα - Ξενόπουλο). Στο πακέτο των συγκεκριμένων αιτήσεων ήταν και η πρόταση της εταιρείας TELESTET στην περιοχή Βαλεριάνο από αβλεψία η συγκεκριμένη αίτηση θεωρήθηκε ότι ήταν στην κατηγορία των αιτήσεων που είχαν ήδη τοποθετηθεί. Η συγκεκριμένη εταιρεία επιχείρησε να τοποθετήσει κεραία παράνομα εντός κατοικημένης περιοχής πριν λάβει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Έγινε αντιληπτό από το Τοπικό Συμβούλιο Βαλεριάνο το οποίο ενημέρωσε το Δήμο με τις 2/2004 και 3/2004 απόφασείς του ζήτησε την αποφυγή τοποθέτησης της κεραίας και λήψη μέτρων. Οι υπηρεσίες του Δήμου αφού διαπίστωσαν ότι είχαν γίνει παράνομες εργασίες διαμόρφωσης εδάφους και σκυροδέτησης ζήτησαν με το αριθ.1730/19-4-2004 προς τον Αστυνομικό Σταθμό Πόρου και την Αστυνομική Δ/νση Αργοστολίου και το αριθ. 1705/19-4-2004 προς τη Νομαρχιακή Αυτ/ση Κεφ/νίας, Δ/νση Πολεοδομίας και Γραφείο Νομάρχη την επιβολή κυρώσεων και την άρση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη συγκεκριμένη κεραία. Για λόγους προστασίας των πολιτών και της θέσης μας ότι δεν επιθυμούμε κεραίες εντός κατοικημένων περιοχών, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να προτείνει προς τη Δ/νση Περιβάλλοντος όπως και σε κάθε άλλη συναρμόδια υπηρεσία πλησίον κατοικημένων περιοχών και συγκεκριμένα για την κεραία στη θέση Βαλεριάνο την άμεση λήψη μέτρων για τη μη τοποθέτηση όπως και κάθε άλλης κεραίας στο μέλλον στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Δημάρχου 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

1.  Να μην εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας της STET HELLAS ΑΕΒΕ και καμίας άλλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στο συγκεκριμένο σημείο στο Βαλεριάνο ούτε και σε καμία κατοικημένη περιοχή μέσα στο Δήμο.

2.  Να ζητηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να ανακληθεί η έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

3.  Να ζητηθεί η συνδρομή Νομικού και να κατατεθεί τη Δευτέρα 26-4-2004 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εγκατάστασης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της STET HELLAS ΑΕΒΕ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαλεριάνου με χρονοδιάγραμμα 2-3 ημερών.

Αυτή η απόφαση έλαβε αυξ. αριθ.  47/2004. Πάστρα 26-4-2004.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Copyright © 2004, Δήμος Ελειού-Πρόννων