40η Απόφαση 2004, Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελειού - Πρόννων

Aπόσπασμα από τα πρακτικά της 6ης συνεδρίασης της 28ης Mαρτίου 2004.

Αριθ. Απόφασης 40/2004
Περίληψη
:
Αιτήσεις-Ανακοινώσεις          

Στην Πάστρα και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 28η Μαρτίου του έτους 2004, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ. ήλθε σε  συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ελειού-Πρόννων μετά από την 1335/22-3-2004 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε σε καθένα από τους συμβούλους  σύμφωνα με τα άρθρα 108,109,110  του Δ.Κ.Κ., Π.Δ.410/95. Και αφού  διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 15 μελών ευρέθηκαν   παρόντα  8 ήτοι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ      ΑΠΟΝΤΕΣ
   
1. Γαβριελάτος Ιωάννης 1. Κουρκουμέλης Ελευθέριος 
2. Λευκαδίτης Μιχαήλ 2. Μανέντης Σπυρίδων
3. Σολωμός Σπυρονικόλαος 3. Ζαπάντης Ανδρέας 
4. Σιμωτάς Παναγής 4. Γαβριελάτος Αργύριος 
5. Σιμωτάς Νικόλαος 5. Κρητικός Γεράσιμος
6. Τσιμάρας Άγγελος 6. Σταθάτος Γεράσιμος
7. Τραυλός Σταύρος 7. Γιαννάκης Αριστείδης
8. Χιόνης Ανδρέας  

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος  Ελειού-Πρόννων κ.Μεταξάς - Αγγελετάτος Γεράσιμος και ο Βουλευτής του Νομού κ. Αλιβιζάτος Πέτρος. Καθώς και οι Πάρεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μαρκόπουλου Παντελειός Γεράσιμος και Πάστρας Κρεμμύδας Διονύσιος.

Στο 11ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποχώρησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χιόνης Ανδρέας και Τραυλός Σταύρος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το 11o θέμα της ημερήσιας διάταξης ανέγνωσε τα ακόλουθα:

1.  Παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μελέτη Εξωραϊσμού της βρύσης

     στο Ξενόπουλο την οποία εκπόνησε ο Πολιτικός Μηχανικός και 

     Δημοτικός Σύμβουλος Τραυλός Σταύρος . 

2.  Ανέγνωσε το αριθ. πρωτ. 181/12-2-2004 έγγραφο της Κτηματική Υπηρεσίας Αργοστολίου με το οποίο ζητείται η γνώμη μας για την κατασκευή του έργου: Μικρή ξύλινη πεζογέφυρα πρόσβασης στην παραλία Μπουρογιάννη Σκάλας.

3.  Ανέγνωσε αίτηση του Σταματελάτου Κωνσταντίνου για την παραχώρηση χώρου έναντι του καταστήματος του στον Κατελειό και συγκεκριμένα δίπλα από το χώρο της παιδικής χαράς για την κατασκευή εξέδρας.

4.  Ανέγνωσε αίτηση της Γεωπόνου του Δήμου κ. Ζαπάντη Αλεξίας για την προμήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή καθώς κρίνεται απαραίτητος για τη διεκπεραίωση των εργασιών της.

5.  Ανέγνωσε αίτηση του Γκιάφη Μιχαήλ και Μεσσάρη Μιχαήλ εκμεταλλευτών επιχείρησης θαλασσίων αθλημάτων με την οποία ζητούν ειδική μεταχείριση από το Δήμο και συγκεκριμένα: -κατοχύρωση παραλίας για τέσσερα τουλάχιστον χρόνια – τα δύο πόστα που έχουν για ομπρέλες στην παραλία να πηγαίνουν πακέτο με τα θαλάσσια σπορ χωρίς να βγαίνουν στον πλειστηριασμό – για να λάβει κάποιος μέρος στη δημοπρασία πρέπει να έχει άδεια χειριστού για τουλάχιστον 12 χρόνια, δίπλωμα προπονητή Γ΄ κατηγορίας, άδεια άσκησης του επαγγέλματος προπονητή θαλασσίου σκι από τη γενική γραμματεία αθλητισμού, προϋπηρεσία 10 χρόνια – αν για κάποιο λόγο ο Δήμος βγάλει άλλο μέρος στη Σκάλα για θαλάσσια σπορ να γνωρίζει ο Δήμος ότι είναι ενδιαφερόμενοι.

6.  Ανέγνωσε αίτηση της Σταθάτου – Μιτάκη Νίκης με την οποία μας ζητάει τη διαγραφή του χρέους της προς το Δήμο 1.892,88 ευρώ από οφειλή κοινοχρήστων χώρων επισυνάπτει επίσης βεβαιώσεις του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρκόπουλου  Παπαδάτου Επίμαχου και του νυν Προέδρου  Παντελειού Γεράσιμου που βεβαιώνουν ότι δε λειτούργησε το κατάστημά της επί της παραλίας για τα έτη 2002 και 2003.

7.  Σχετικά με τη τοποθέτηση δύο αναμεταδοτών στην Αγία Ειρήνη και Τζαννάτα ανέφερε ο Πρόεδρος δύο προσφορές που υπάρχουν η μία είναι από τον κ. Βλαχούλη ύψους 2.500 ευρώ και η άλλη από τον κ. Ρασσιά ύψους 2.700 ευρώ με τη διαφορά ότι ο κ. Ρασσιάς θα ενεργοποιήσει και το τρίτο μηχάνημα που έχει στην Αγία Ειρήνη. 

8.  Ανέγνωσε αίτηση κατοίκων του οικισμού Πόρου για τσιμεντόστρωση δρόμου στη θέση Ακρωτήρι πλησίον της κτηνοτροφικής εγκατάστασης των αδελφών Γεράσιμου και Παναγή Κουστουμπάρδη.

9.  Ανέγνωσε αίτηση του    Γκιάφη Φωτεινού με την οποία ζητάει ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου να του παραχωρηθεί η Νο 1 θέση αιγιαλού Πόρου, την οποία πρέπει να εξαιρέσουμε από τη διαδικασία δημοπράτησης σύμφωνα με τους Ν.2971/2001 και Ν.1080/1980.

10.  Ανέγνωσε διαμαρτυρία της Κουρκουμέλη Διονυσίας για την κοπή δένδρων από  πεζοδρόμια της Σκάλας.

11. Ζήτησε το λόγο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαρκόπουλου και δήλωσε ότι στο εξής θα παραμείνει ανεξάρτητος εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του προς το έργο της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα ανέφερε τους ακόλουθους λόγους: Αναπλήρωση του παραιτηθέντος Τοπικού Συμβούλου Παγουλάτου Θεμιστοκλή, εφαρμογή μελέτης παραλιακής ζώνης Κατελειού, σχετικά με την καταμέτρηση στα κιόσκια στον Κατελειό, Αποχέτευση και Βιολογικός Κατελειού, Τοποθέτηση φωτιστικών και παγκακιών στον Κατελειό, Αντικατάσταση   αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο Μαρκοπούλου, ενημέρωση για τα οικόσιτα και τις στάνες, Απομάκρυνση στάνης Μιχαλάτου δίπλα από τα τουριστικά καταλύματα στον Άνω Κατελειό, Σύναψη δανείου, Ορκωτοί λογιστές στο Δήμο, Λαϊκές συνελεύσεις που δεν έγιναν, Ποσά της ΣΑΤΑ που πήγαν σε παλιές οφειλές. Ακολούθως προσκόμισε φωτοαντίγραφα εγγράφων.    

Και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω αιτήσεις  και ανακοινώσεις

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

1.  Αποδέχεται τη μελέτη Εξωραϊσμού της βρύσης στο Ξενόπουλο την οποία εκπόνησε ο Πολιτικός Μηχανικός και Δημοτικός Σύμβουλος Τραυλός Σταύρος. Ο Δήμος να προχωρήσει στον εξωραϊσμό της βρύσης το συντομότερο.

2.  Σχετικά με το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας για τη γνώμη του Δήμου για το έργο: Μικρή ξύλινη πεζογέφυρα πρόσβασης στην παραλία Μπουρογιάννη Σκάλας,  δε δημιουργεί προβλήματα και ο Δήμος συμφωνεί με την κατασκευή της.

3.  Παραχωρεί στο Σταματελάτο Κωνσταντίνο χώρο έναντι του καταστήματός του στον Κατελειό και συγκεκριμένα δίπλα από το χώρο της παιδικής χαράς για την κατασκευή εξέδρας.

4.  Αποφασίστηκε η προμήθεια υπολογιστή για τη διεκπεραίωση των εργασιών της γεωπόνου του Δήμου Ζαπάντη Αλεξίας.

5.  Σχετικά με την αίτηση του Γκιάφη Μιχαήλ και Μεσσάρη Μιχαήλ να μη βγεί άλλο πόστο στην παραλία της Σκάλας σχετικά με τα άλλα που προτείνουν θα γίνει ότι προβλέπεται από τον κανονισμό.

6.  Αποφασίστηκε η διαγραφή χρέους για τα έτη 2002 και 2003 από οφειλή κοινοχρήστων χώρων της Σταθάτου – Μιτάκη Νίκης ύψους 1.892,88 ευρώ.

7.  Η τοποθέτηση των αναμεταδοτών στην Αγία Ειρήνη και Τζαννάτα να γίνει από τον κ. Ρασσιά. 

8.  Αποφασίστηκε η τσιμεντόστρωση δρόμου στη θέση Ακρωτήρι Δημοτικού Διαμερίσματος Πόρο πλησίον της κτηνοτροφικής εγκατάστασης των αδελφών   Κουστουμπάρδη.

9.  Σχετικά με την αίτηση του Γκιάφη Φωτεινού θα γίνει ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία.

10. Απαντώντας ο Δήμαρχος στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μαρκόπουλου, αφού πρώτα χαιρέτησε τη δήλωση του Προέδρου ότι είναι ανεξάρτητος προέτρεψε κάθε Σύμβουλο να είναι να αισθάνεται και να λειτουργεί ως ανεξάρτητη προσωπικότητα, δήλωσε δε προς το σώμα ότι τα προβλήματα του Κατελειού δε λύνονται μέσα από καταγγελίες, αφορισμούς και διαρκείς διενέξεις. Προέτρεψε τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Μαρκόπουλου και κάθε κάτοικο ιδιαίτερα στον Κατελειό να δουλέψουν στη λογική της διαμόρφωσης ενός καλύτερου κλίματος συνεννόησης και αποφυγής των εντάσεων που τις περισσότερες των περιπτώσεων καταλήγουν σε δικαστικές διαμάχες. Ως προς τους τομείς των έργων ο Δήμος έχει δηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενέταξε στο Γ΄Κ.Π.Σ. το λιμάνι του Κατελειού ένα  χρόνιο αίτημα και όραμα όλων των κατοίκων της περιοχής, όπως επίσης και έργα αναβάθμισης της περιοχής,  της παραλιακής ζώνης και του οικισμού, σε συνεργασία με τη Νομαρχία, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση.

     Σχετικά με την αποχέτευση Κατελειού ο Δήμαρχος δήλωσε ότι έχουμε πάρει απόφαση για ανάθεση της μελέτης μέσα στο πρόγραμμα αποχέτευσης. Σχετικά με την αντικατάσταση του Τοπικού Συμβούλου υπάρχει νομικό πρόβλημα και έχει απευθυνθεί σε Νομικό Σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ. Τόνισε ότι δεν πρέπει να χάσουμε το στίγμα γιατί τα μεγάλα έργα είναι αυτά που θα αναδείξουν την περιοχή και τον τόπο.

 

Αυτή η απόφαση έλαβε αυξ. αριθ.  40/2004. Πάστρα 29-3-2004.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Copyright © 2004, Δήμος Ελειού-Πρόννων