3η Απόφαση 2004, Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελειού - Πρόννων

Aπόσπασμα από τα πρακτικά της 1ης συνεδρίασης της 29ης Ιανουαρίου 2004.

Αριθ. Απόφασης 3/2004
Περίληψη :
Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με τη Διαδημοτική Επιχείρηση        Καθαριότητας  και  Προστασίας Περιβάλλοντος Κεφαλονιάς.

  Στην Πάστρα και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 29η Ιανουαρίου του έτους 2004, ημέρα Πέμπτη και ώρα 5:00 μ.μ. ήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ελειού - Πρόννων μετά από την 264/22-1-2004 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε σε καθένα από τους συμβούλους σύμφωνα με τα άρθρα 108,109,110 του Δ.Κ.Κ., Π.Δ. 410/95. Και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 15 μελών ευρέθηκαν παρόντα 11 ήτοι:

 ΠΑΡΟΝΤΕΣ
 
 1. Γαβριελάτος Ιωάννης
 2. Λευκαδίτης Μιχαήλ
 3. Γιαννάκης Αριστείδης
 4. Σιμωτάς Παναγής
 5. Σιμωτάς Νικόλαος
 6. Σολωμός Σπυρονικόλαος
 7. Τσιμάρας Aγγελος
 8. Χιόνης Ανδρέας
 9. Κρητικός Γεράσιμος
 10.Κουρκουμέλης Ελευθέριος
 11.Μανέντης Σπυρίδων

ΑΠΟΝΤΕΣ
 
 1. Τραυλός Σταύρος
 2. Σταθάτος Γεράσιμος
 3. Ζαπάντης Ανδρέας
 4. Γαβριελάτος Αργύριος

   Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ελειού - Πρόννων Μεταξάς  Αγγελετάτος Γεράσιμος, καθώς και οι Πάρεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μαρκόπουλου, Παντελειός Γεράσιμος, Αγίου Νικολάου, Κεκάτος Πολίτης, Πάστρας. Κρεμμύδας Διονύσιος, Χιονάτων, Κολαϊτης Βασίλειος, Ξενόπουλου Αγγούριας Aγγελος.

Ο Οικονομολόγος του Δήμου κ. Βουτσινάς Φραγκίσκος εισηγούμενος το  3ο    θέμα της ημερήσιας διάταξης εξέθεσε ότι:

Yποβάλλεται   στο   Δημοτικό Συμβούλιο Ελειού-Πρόννων  προς έγκριση , σχέδιο προγραμματικής σύμβασης , μεταξύ του  Δήμου Ελειού-Πρόννων και της  Διαδημοτικής  Επιχείρησης Καθαριότητας  και Προστασίας  Περιβάλλοντος  Κεφαλονιάς & Ιθάκης, για  το έτος  2004. 

Σκοπός της  προγραμματικής  σύμβασης  είναι:

·        Η παροχή υπηρεσιών,  για την υλοποίηση του προγράμματος καθαριότητας –πέραν της αποκομιδής των απορριμμάτων -στο  Δήμο Ελειού-Πρόννων κατά το τρέχον έτος  2004, επειδή   οι ανάγκες  του Δήμου  το απαιτούν  και  οι υπηρεσίες που προβλέπεται να  λάβει   ο Δήμος  μπορούν να παρασχεθούν από την προαναφερόμενη επιχείρηση  λόγω της φύσης του αντικειμένου της, των λειτουργιών και  της υποδομής της.

·        H  παροχή   υπηρεσιών , για την εκπόνηση και   την επίβλεψη μελετών έργων  και  προμηθειών , καθώς  και για την επίβλεψη κατασκευής  έργων και απόκτησης προμηθειών, που αφορούν το σύνολο των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου  Ελειού-Πρόννων.

·        Η   διοικητική υποστήριξη   των προαναφερομένων παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Το   σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης  περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία  που προβλέπουν οι διατάξεις τoυ άρθρου 35 , Π.Δ  410/95 (Δ.Κ.Κ). όπως  αντικαταστάθηκε  με   το   άρθρο  18 παρ. 21 ν. 2503/1997   και  τις παρ.1,2,3,4  του άρθρου 25 του ν. 2738/1999.

Καλείται   το   Δημοτικό Συμβούλιο  να αποφασίσει σχετικά , προκειμένου στην συνέχεια  να προωθηθεί η προγραμματική σύμβαση  για  έγκριση και από το Δ.Σ  της Διαδημοτικής Επιχείρησης  Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κεφαλονιάς  , καθώς   επίσης    να εγκρίνει   την εξουσιοδότηση του εκπροσώπου του Δήμου , Αντιδημάρχου κ. Λευκαδίτη Μιχαήλ   για την υπογραφή της Σύμβασης.

 

Η   παραπάνω   αναφερόμενη προγραμματική σύμβαση , έχει ως εξής:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ   IONIΩΝ  ΝΗΣΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ:

 

 

 

                                         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Στο Αργοστόλι σήμερα  .....   ημέρα    .........   οι  παρακάτω   φορείς καλούμενοι  στο εξής  συμβαλλόμενοι:

α)  Ο   Δήμος Ελειού-Πρόννων   που εκπροσωπείται   από   τον Αντιδήμαρχο   κ. Λευκαδίτη Μιχαήλ.

β)  Η Διαδημοτική Επιχείρηση   Καθαριότητας   και   Προστασίας Περιβάλλοντος   Κεφ/νίας   που   εκπροσωπείται σύμφωνα με τον νόμο από τον Πρόεδρο της   κ. Σιμάτο  Γεώργιο,

λαμβάνοντας   υπ’ ‘όψιν:

·      τις διατάξεις   του     άρθρου  35 παρ 2, Π.Δ. 410/95  (Δ.Κ.Κ.)όπως αντικαταστάθηκε με  το   άρθρο  18 παρ. 21 ν. 2503/1997   και  τις παρ.1,2,3,4 του άρθρου 25 του Ν. 2738/99.(Φ.E.K 180A’)

·      την   υπ΄αριθ ….      απόφαση   του  Δημοτικού   Συμβουλίου   του   Δήμου  

Ελειού-Πρόννων.

·      την   υπ΄αριθ:…… απόφαση   του  Δ.Σ.  της Διαδημοτικής  Επιχείρησης   Καθαριότητας και Προστασίας  Περιβάλλοντος   Κεφ/νίας,

 συμφωνούν και συναποδέχονται   τα ακόλουθα:

 

ΑΡΘΡΟ   1  

Η  σύμβαση αυτή περιέχει:

α.  Το  προοίμιο της σύμβασης.

β.  Το    αντικείμενο της σύμβασης.

γ.  Τα  δικαιώματα και υποχρεώσεις των συμβαλλομένων.

δ.  Τους   πόρους και τα ποσά χρηματοδότησης.

ε.   Το   χρονοδιάγραμμα   και την διάρκεια της σύμβασης.

στ. Τον   φορέα  εκτέλεσης και διαχείρισης του έργου.

ζ.   Την   σύσταση κοινής διοικούσας επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης  , τις αρμοδιότητες και τον τρόπο λειτουργίας της.

ΑΡΘΡΟ  2

ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Σκοπός της παρούσας προγραμματικής σύμβασης είναι:

  • H παροχή υπηρεσιών  για την υλοποίηση του προγράμματος καθαριότητας  οδών , πλατειών , κτιρίων , κοινοχρήστων χώρων καθώς και παραλίων του  Δήμου   Ελειού-Πρόννων -στο σύνολό των  Δημοτικών του Διαμερισμάτων-. Η  τεχνική   και διοικητική υποστήριξη   για την υλοποίηση  έργου της σύνταξης –επίβλεψης  μελετών έργων-προμηθειών , καθώς  και της επίβλεψης εκτέλεσης των έργων-προμηθειών, που θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δ.Δ.  του   Δήμου Ελειού-Πρόννων.

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 3

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

 

3.1 Παρεχόμενες Υπηρεσίες

  • Ο  καθαρισμός  και  ευπρεπισμός  των     κτιρίων  , οδών , πλατειών και λοιπών  κοινοχρήστων    χώρων  καθώς  και  των  παραλίων   του  Δήμου Ελειού-Πρόννων   από   τα  απορρίμματα,  όπως επίσης και η κοπή των χόρτων και η περισυλλογή αυτών  όπου κρίνεται  αναγκαία αυτή η ενέργεια, πέραν  των συμβατικών υποχρεώσεων της Επιχείρησης  στα  πλαίσια   της  αποκομιδής  των απορριμμάτων που εκτελεί στα όρια των Δ.Δ.  του   Δήμου Ελειού-Πρόννων.
  • Η   σύνταξη-εκπόνηση  και η επίβλεψη  μελετών έργων  καθώς επίσης και η επίβλεψη κατασκευής   έργων , όπως επίσης και η σύνταξη-εκπόνηση μελετών που αφορούν την προμήθεια υλικών  για όλα   τα Δ.Δ. του   Δήμου  Ελειού-Πρόννων.
  • Η   διοικητική  υποστήριξη   των   προαναφερομένων   παρεχόμενων  υπηρεσιών.

 

 

ΑΡΘΡΟ  4

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ

Οι φορείς   που συμμετέχουν   στην παρούσα προγραμματική σύμβαση  έχουν τα παρακάτω δικαιώματα και υποχρεώσεις:

1. O Δήμος   Ελειού-Πρόννων   αναλαμβάνει  :

α. Την  ευθύνη της εποπτείας   και της παρακολούθησης του  προγράμματος που θα υλοποιηθεί  με την παρούσα προγραμματική σύμβαση.

β. Να   παρέχει την ανάλογη   χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματος   της παρούσας    σύμβασης.

γ. Θα   διαθέτει  τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία  για την υλοποίηση του προγράμματος.

2.  Η  Διαδημοτική   Επιχείρηση  Καθαριότητας και  Προστασίας Περιβάλλοντος   Κεφαλονίας   αναλαμβάνει:

α. Τον   συντονισμό  με   τον καλύτερο δυνατό τρόπο  των εργασιών για την υλοποίηση  του προγράμματος καθαριότητας  που περιλαμβάνει η παρούσα σύμβαση  καθώς   και του  έργου της σύνταξης  και εποπτείας  μελετών   έργων   και  προμηθειών.

β.  Την επιλογή   και πρόσληψη του απαραίτητου  προσωπικού που θα  απασχοληθεί με το αντικείμενο  της Προγραμματικής  σύμβασης.

Ο   μέγιστος   αριθμός    προσωπικού  ανά  εργασιακή ιδιότητα,  που δύναται να απασχοληθεί με το αντικείμενο της σύμβασης  ,θα είναι συνολικά   Είκοσι Τρία  (23) άτομα και  με   μέγιστη   χρονική διάρκεια  το διάστημα από 01/01/2004  έως  31/12/2004.

            Συγκεκριμένα:

·      Δέκα  (10)  εργάτες καθαριότητας 

·      Tέσσερις    (04)  οδηγοί αυτοκινήτου      

·      Δύο  (02)  χειριστές μηχανημάτων

·      Πέντε (05)  διοικητικοί υπάλληλοι , απόφοιτοι δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης   για  γραμματειακή υποστήριξη του  προγράμματος 

·      Μία  (1)  εργάτρια  καθαριότητας  Δημοτικών   κτιρίων

·      Ενας (1) Πολιτικός  Μηχανικός  .

ΑΡΘΡΟ 5

ΠΟΣΑ   ΚΑΙ ΠΟΡΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Οι   δαπάνες για την υλοποίηση   της παρούσας  προγραμματικής Σύμβασης  θα  βαρύνουν  τον Δήμο   Ελειού-Πρόννων, ο οποίος υποχρεούται   να καταβάλει  στην Διαδημοτική   Επιχείρηση  Καθαριότητας και Προστασίας  Περιβάλλοντος   Κεφαλονιάς  για το διάστημα από 01/01/2004 έως 31/12/2004   το  συνολικό  ανώτατο  ποσό  των:

303.500,00 Ευρώ-( Τριακόσιες   τρείς  χιλιάδες  πεντακόσια   ευρώ).  

(*Για το υπολογισμό   του ανωτέρω ποσού έχουν ληφθεί υπ΄όψη:

-Kαθαρές αποδοχές εργαζομένων

-Εισφορές   εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση (Ι.Κ.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε)

-Παρακράτηση  Φόρου Εισοδήματος Εργαζομένων

-Εισφορά  Επιχείρησης  στην κάλυψη κόστους κοινωνικής ασφάλισης

-Τυχόν  Υπερωριακή  απασχόληση, σύμφωνα   με  το ύψος  της  αντίστοιχης  του έτους  2003) 

ΑΡΘΡΟ   6           

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ  ΚΑΙ  ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Η διάρκεια της προγραμματικής   σύμβασης  ορίζεται   έως  την  01/01/2004 έως  31/12/2004.

Η αναθεώρηση  , τροποποίηση   και παράταση της σύμβασης  προϋποθέτει την σύμφωνη γνώμη και των   δύο πλευρών δηλ. αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.

( Δημοτικό  Συμβούλιο  Δήμου   Ελειού-Πρόννων  και  Δ.Σ.  της  Επιχείρησης)                                     κατόπιν  έγγραφης  προτάσεως της Κοινής   Διοικούσας Επιτροπής. 

ΑΡΘΡΟ 7

ΦΟΡΕΑΣ   ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Φορέας εκτέλεσης και διαχείρισης του προγράμματος   της παρούσας σύμβασης  ορίζεται η  Διαδημοτική  Επιχείρηση  Καθαριότητας και  Προστασίας  Περιβάλλοντος   Κεφαλονιάς.

 

ΑΡΘΡΟ  8 

ΚΟΙΝΗ  ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 Οι  συμβαλλόμενοι  φορείς  αναθέτουν τον συντονισμό  και την παρακολούθηση του προγράμματος   καθώς και των όρων της σύμβασης  αυτής σε κοινή  Διοικούσα Επιτροπή  που αποτελείται  από:

1.  Tον   κ.  Λευκαδίτη  Μιχαήλ, αντιδήμαρχο , εκπρόσωπο   Δήμου   Ελειού-Πρόννων.

2.  Τον  κ. Σιμάτο  Γεώργιο, πρόεδρο   της Διαδημοτικής   Επιχείρησης   Καθαριότητας   και Προστασίας  Περιβάλλοντος Κεφαλληνίας, εκπρόσωπο   της  συμβαλλόμενης   Επιχείρησης.   

Τα  μέλη της επιτροπής ορίζονται με αποφάσεις  των αρμοδίων οργάνων  που εκπροσωπούν.

Η κοινή   Επιτροπή   συνεδριάζει μία φορά τον μήνα  και έχει σαν αντικείμενο την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προγράμματος που  αναφέρεται στην σύμβαση αυτή, παρεμβαίνει σε περίπτωση διαφόρων απόψεων μεταξύ των φορέων  επιδιώκοντας την επίλυση τους, εισηγείται στα συμβαλλόμενα μέλη κάθε τι που θα κρίνει σκόπιμο  για  την σωστή υλοποίηση του προγράμματος. 

Αυτά συμφωνήθηκαν , συνομολογήθηκαν και συναποδέχθηκαν  τα συμβαλλόμενα μέρη για τα οποία συντάχθηκε  η παρούσα προγραμματική σύμβαση που υπογράφεται όπως παρακάτω:

                               ΤΑ  ΣΥΜΒΑΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ   

 

ΓΙΑ   ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ                                            

ΓΙΑ ΤΗΝ   ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

Και εκάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του κ. Βουτσινά 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

Εγκρίνει την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ελειού-Πρόννων και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κεφαλονιάς, όπως αναφέρεται στην εισήγηση του κ.Βουτσινά.

Σκοπός της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών για την υλοποίηση του Προγράμματος Καθαριότητας στο Δήμο Ελειού-Πρόννων κατά το τρέχον έτος 2004, επειδή οι ανάγκες του Δήμου το απαιτούν και οι υπηρεσίες που προβλέπεται να λάβει ο Δήμος μπορούν να παρασχεθούν από την προαναφερόμενη επιχείρηση λόγω της φύσης του αντικειμένου της, των λειτουργιών και της υποδομής. 

Αυτή η απόφαση έλαβε αυξ. αριθ.   3/2004.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Copyright © 2002, Δήμος Ελειού-Πρόννων