32η Απόφαση 2004, Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελειού - Πρόννων

Aπόσπασμα από τα πρακτικά της 6ης συνεδρίασης της 28ης Mαρτίου 2004.

Αριθ. Απόφασης 32/2004
Περίληψη
:
Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης  Δήμου Ελειού-Πρόννων με ΤΕΔΚ-ΚΙ.

Στην Πάστρα και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 28η Μαρτίου του έτους 2004, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ. ήλθε σε  συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ελειού-Πρόννων μετά από την 1335/22-3-2004 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε σε καθένα από τους συμβούλους  σύμφωνα με τα άρθρα 108,109,110  του Δ.Κ.Κ., Π.Δ.410/95. Και αφού  διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 15 μελών ευρέθηκαν   παρόντα  8 ήτοι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ      ΑΠΟΝΤΕΣ
   
1. Γαβριελάτος Ιωάννης 1. Κουρκουμέλης Ελευθέριος 
2. Λευκαδίτης Μιχαήλ 2. Μανέντης Σπυρίδων
3. Σολωμός Σπυρονικόλαος 3. Ζαπάντης Ανδρέας 
4. Σιμωτάς Παναγής 4. Γαβριελάτος Αργύριος 
5. Σιμωτάς Νικόλαος 5. Κρητικός Γεράσιμος
6. Τσιμάρας Άγγελος 6. Σταθάτος Γεράσιμος
7. Τραυλός Σταύρος 7. Γιαννάκης Αριστείδης
8. Χιόνης Ανδρέας  

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος  Ελειού-Πρόννων κ.Μεταξάς - Αγγελετάτος Γεράσιμος και ο Βουλευτής του Νομού κ. Αλιβιζάτος Πέτρος. Καθώς και οι Πάρεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μαρκόπουλου Παντελειός Γεράσιμος και Πάστρας Κρεμμύδας Διονύσιος.

Ο Οικονομολόγος του Δήμου κ. Βουτσινάς Φραγκίσκος εισηγούμενος το 3ο    θέμα της ημερήσιας διάταξης εξέθεσε ότι: 

Το   γραφείο   ΄Ερευνας   Τεχνολογίας   & Ανάπτυξης    της  ΤΕΔΚ-ΚΙ, έχει  αναλάβει   και υλοποιεί  με επιτυχία , την  παροχή   υπηρεσιών και   τεχνικής υποστήριξης  των Οικονομικών Υπηρεσιών διαφόρων Δήμων   του νομού (Δήμος Σάμης, Λειβαθούς, Ερύσου),προκειμένου  να εφαρμόσουν  το πρόγραμμα   μηχανοργάνωσης   της   οικονομικής  διαχείρισης  αυτών. 

Στα   πλαίσια   της   δημιουργίας   μιας   παρόμοιας   συνεργασίας   του Δήμου  μας, με  στόχο την αποτελεσματικότερη   αλλά  και σύμφωνη με τις  προδιαγραφές  του ΥΠΕΣΔΑ  λειτουργία   των οικονομικών υπηρεσιών  του  Δήμου  μας, προτείνεται   η   υπογραφή προγραμματικής σύμβασης  με  την ΤΕΔΚΙ-ΚΙ , σύμφωνα   με  την   οποία  το Γραφείο  ΄Ερευνας-Τεχνολογίας και Ανάπτυξης   της ΤΕΔΚ-ΚΙ θα  αναλάβει  την παροχή υπηρεσιών  και   τεχνικής   υποστήριξης, προκειμένου να υλοποιήσει πρόγραμμα μηχανοργάνωσης  της οικονομικής  διαχείρισης.

 Στα  πλαίσια   αυτής   της συνεργασίας   θα απαιτηθεί  η   αντικατάσταση  του λογισμικού  μηχανοργάνωσης   του  Δήμου , προκειμένου να επιτευχθεί η συμμόρφωση με τις  προδιαγραφές  που θέτει  το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.&Α.

Για   το λόγο  αυτό  η εγκατάσταση   των νέων εφαρμογών  , η προσαρμογή   τους   και η εκπαίδευση  των υπαλλήλων μπορεί να  γίνει με μέριμνα του Γραφείου  ΄Ερευνας   Τεχνολογίας   και Ανάπυξης  της  ΤΕΔΚ.ΚΙ.

 Επίσης  υπάρχει   η δυνατότητα   μετατροπής ήδη καταχωρημένων στοιχείων από  το υπάρχον στο νέο μηχανογραφικό σύστημα. Τέλος η αντικατάσταση  του υφιστάμενου λογισμικού θα είναι  σταδιακή και μόνο όπου  αυτή θα κρίνεται απόλυτα απαραίτητη  για  να μετριαστεί το κόστος  της μετάπτωσης  στο νέο σύστημα. 

 Και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του κ. Βουτσινά 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

Τη   υπογραφή προγραμματικής σύμβασης  με  την ΤΕΔΚΙ-ΚΙ , σύμφωνα   με  την   οποία  το Γραφείο  ΄Ερευνας-Τεχνολογίας και Ανάπτυξης   της ΤΕΔΚ-ΚΙ θα  αναλάβει  την παροχή υπηρεσιών  και   τεχνικής   υποστήριξης, προκειμένου να υλοποιήσει πρόγραμμα μηχανοργάνωσης  της οικονομικής  διαχείρισης.

 Η προγραμματική σύμβαση θα έχει ως ακολούθως:

 

Αυτή η απόφαση έλαβε αυξ. αριθ.  32/2004. Πάστρα 29-3-2004.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Copyright © 2004, Δήμος Ελειού-Πρόννων