12η Απόφαση 2006, Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελειού - Πρόννων

Από τα πρακτικά της 2ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελειού-Πρόννων  της 17ης Φεβρουαρίου 2006.

Αριθ. Απόφασης 12/2006

Περίληψη
:
 Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης έτους  2006 με φορείς υλοποίησης: 1) Δήμο Ελειού-  Πρόννων, 2) ΤΕΔΚ-Κ.Ι.,3) Διαδημοτική  Επιχείρηση Καθαριότητας και Προστασίας  Περιβάλλοντος Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Στην Πάστρα και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 17η Φεβρουαρίου του έτους 2006, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 17:00  ήλθε σε  συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ελειού-Πρόννων μετά από την 695/13-2-2006 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε σε καθένα από τους συμβούλους  σύμφωνα με τα άρθρα 108,109,110  του Δ.Κ.Κ., Π.Δ.410/95.

Και αφού  διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 15 μελών ευρέθηκαν   παρόντα  9 ήτοι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ      ΑΠΟΝΤΕΣ     
1. Σιμωτάς Παναγής 1. Τσιμάρας Άγγελος
2. Γαβριελάτος Ιωάννης 2. Κρητικός Γεράσιμος
3. Σολωμός Σπυρονικόλας

3. Μανέντης Σπυρίδων

4. Γιαννάκης Αριστείδης 4. Γαβριελάτος Αργύριος  
5. Σιμωτάς Νικόλαος                        5. Τότολος Γεράσιμος  
6. Λευκαδίτης Μιχαήλ 6. Κουρκουμέλης Ελευθέριος
7. Τραυλός Σταύρος  
8. Χιόνης Ανδρέας  
9. Ζαπάντης Ανδρέας  
   

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων Μεταξάς-Αγγελετάτος Γεράσιμος.

Καθώς και ο Πάρεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρκόπουλου Παντελειός Γεράσιμος.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων Μεταξάς-Αγγελετάτος Γεράσιμος.

Καθώς και ο Πάρεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρκόπουλου Παντελειός Γεράσιμος.

 

Ο  Δήμαρχος εισηγούμενος το  2ο   θέμα της ημερήσιας διάταξης εξέθεσε ότι: 

Yποβάλλεται   στο   Δημοτικό Συμβούλιο Ελειού-Πρόννων  προς έγκριση , σχέδιο προγραμματικής σύμβασης , μεταξύ του  Δήμου Ελειού-Πρόννων, της  Διαδημοτικής  Επιχείρησης Καθαριότητας  και Προστασίας  Περιβάλλοντος  Κεφαλονιάς   και   της   Τ.Ε.Δ.Κ.-ΚΙ, για  το έτος  2006. 

Σκοπός της  προγραμματικής  σύμβασης  είναι:

·        Η  υλοποίηση του προγράμματος καθαριότητας, Ευπρεπισμού , συντήρησης  και προβολής  κοινοχρήστων χώρων , χώρων  αναψυχής , πλατειών , οδών και παραλιών  –πέραν της αποκομιδής των απορριμμάτων -στο  Δήμο Ελειού-Πρόννων κατά το τρέχον έτος  2006, επειδή   οι ανάγκες  του Δήμου  το απαιτούν  και  οι υπηρεσίες που προβλέπεται να  λάβει   ο Δήμος  μπορούν να παρασχεθούν από την προαναφερόμενη επιχείρηση  λόγω της φύσης του αντικειμένου της, των λειτουργιών και  της υποδομής της.

·        H  παροχή   υπηρεσιών και  η  υλοποίηση  προγράμματος  καθαριότητας οδών , πλατειών κλπ , κοινοχρήστων χώρων και προγράμματος φωτισμού του Δήμου Ελειού-Πρόννων  για την καλή αισθητική και υγιεινή όλων των οικισμών και Δημοτικών Διαμερισμάτων αυτού.

·        Η  ουσιαστική συνεργασία των φορέων που συμμετέχουν, για την προστασία του περιβάλλοντος και   την ανάδειξη   των φυσικών  πλεονεκτημάτων των περιοχών του Δήμου, όπως  και τη στήριξη πρωτοβουλιών και αποφάσεων για   την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

·         Η   διοικητική υποστήριξη   των προαναφερομένων παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Το   σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης  περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία  που προβλέπουν οι διατάξεις τoυ άρθρου 35 , Π.Δ  410/95 (Δ.Κ.Κ). όπως  αντικαταστάθηκε  με   το   άρθρο  18 παρ. 21 ν. 2503/1997   και  τις παρ.1,2,3,4  του άρθρου 25 του ν. 2738/1999.

Καλείται   το   Δημοτικό Συμβούλιο  να αποφασίσει σχετικά , προκειμένου στην συνέχεια  να προωθηθεί η προγραμματική σύμβαση  για  έγκριση και από το Δ.Σ  της Διαδημοτικής Επιχείρησης  Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κεφαλονιάς  καθώς  και από το  Δ.Σ  της  Τ.Ε.Δ.Κ.-ΚΙ  , καθώς   επίσης    να εγκρίνει   την εξουσιοδότηση του εκπροσώπου του Δήμου , Αντιδημάρχου κ. Γαβριελάτου  Ιωάννη   για την   υπογραφή της Σύμβασης.

Και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Δημάρχου

 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

 

Εγκρίνει την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ελειού-Πρόννων, της Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κεφαλληνίας και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, η οποία θα έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Στο Αργοστόλι σήμερα  .....   ημέρα    .........   οι  παρακάτω   φορείς καλούμενοι  στο εξής  συμβαλλόμενοι:

α)  Ο   Δήμος Ελειού-Πρόννων   που εκπροσωπείται   από   τον Αντιδήμαρχο   κ. Γαβριελάτο  Ιωάννη.

β) Η  Τοπική   Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων  Κεφαλληνίας & Ιθάκης , που εκπροσωπείται    νόμιμα  από   τον    πρόεδρο  αυτής κ. Γεράσιμο  Φόρτε.

β)  Η Διαδημοτική Επιχείρηση   Καθαριότητας   και   Προστασίας Περιβάλλοντος   Κεφ/νίας   που   εκπροσωπείται σύμφωνα με τον νόμο από τον Πρόεδρο της   κ. Σιμάτο  Γεώργιο,   λαμβάνοντας   υπ’ ‘όψιν:

·      τις διατάξεις   του     άρθρου  35 παρ 2, Π.Δ. 410/95  (Δ.Κ.Κ.)όπως αντικαταστάθηκε με  το   άρθρο  18 παρ. 21 ν. 2503/1997   και  τις παρ.1,2,3,4 του άρθρου 25 του Ν. 2738/99.(Φ.E.K 180A’)

·      την   υπ΄αριθ  ….      απόφαση   του  Δημοτικού   Συμβουλίου   του   Δήμου  

Ελειού-Πρόννων.

·    Την υπ’ αριθμ  ……..απόφαση   του  Δ.Σ  της  ΤΕΔΚ-ΚΙ

·      την   υπ΄αριθ:…….. απόφαση   του  Δ.Σ.  της Διαδημοτικής  Επιχείρησης   Καθαριότητας και Προστασίας  Περιβάλλοντος   Κεφ/νίας,

 συμφωνούν και συναποδέχονται   τα ακόλουθα:

 

 

ΑΡΘΡΟ   1  

Η  Παρούσα  προγραμματική Σύμβαση που υπογράφεται από τους συμβαλλόμενους  , έχει σκοπό τον συντονισμό της δράσης τους και  την παροχή υπηρεσιών στις  περιοχές που  βρίσκονται στα όρια  του Δήμου Ελειού-Πρόννων , σύμφωνα με τα παρακάτω:

 

ΑΡΘΡΟ  2  

Η     παρούσα  σύμβαση  περιέχει:

α.  Τους  στόχους  και σκοπούς  αυτής.

β.  Τα  δικαιώματα και υποχρεώσεις των συμβαλλομένων.

γ.  Τις   ειδικότερες   δεσμεύσεις  και υποχρεώσεις  των συμβαλλομένων.

δ.   Τους  πόρους  και τα  ποσά χρηματοδότησης

ε.   Το   χρονοδιάγραμμα   υλοποίησης   των όρων της   και την διάρκεια  ισχύος

       της σύμβασης.

στ. Την   σύσταση κοινής  επιτροπής παρακολούθησης   εκτέλεσης   της ορθής εφαρμογής   των όρων  της  παρούσας  σύμβασης  και  επίλυσης των τυχόν διαφωνιών.   

 

ΑΡΘΡΟ 3
 

ΣΤΟΧΟΙ

·          Η  υλοποίηση του προγράμματος καθαριότητας, Ευπρεπισμού , συντήρησης  και προβολής  κοινοχρήστων χώρων , χώρων  αναψυχής , πλατειών , οδών και παραλιών  –πέραν της αποκομιδής των απορριμμάτων -στο  Δήμο Ελειού-Πρόννων 

  • H  παροχή   υπηρεσιών και  η  υλοποίηση  προγράμματος  καθαριότητας οδών , πλατειών κλπ , κοινοχρήστων χώρων και προγράμματος φωτισμού του Δήμου Ελειού-Πρόννων  για την καλή αισθητική και υγιεινή όλων των οικισμών και Δημοτικών Διαμερισμάτων αυτού.
  • Η  ουσιαστική συνεργασία των φορέων που συμμετέχουν, για την προστασία του περιβάλλοντος και   την ανάδειξη   των φυσικών  πλεονεκτημάτων των περιοχών του Δήμου, όπως  και τη στήριξη πρωτοβουλιών και αποφάσεων για   την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

·        Η   διοικητική υποστήριξη   των προαναφερομένων παρεχόμενων υπηρεσιών. 

 

ΑΡΘΡΟ  4
 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ

Οι φορείς   που συμμετέχουν   στην παρούσα προγραμματική σύμβαση  έχουν τα παρακάτω δικαιώματα και υποχρεώσεις:

1. O Δήμος   Ελειού-Πρόννων,   αναλαμβάνει  :

α. Την  ευθύνη της εποπτείας   και της παρακολούθησης των  προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν  με την παρούσα προγραμματική σύμβαση  με  την στήριξη   της ΤΕΔΚ-ΚΙ.

β. Να   παρέχει την ανάλογη   χρηματοδότηση για την υλοποίηση των προγραμμάτων   της παρούσας    σύμβασης.            Η χρηματοδότηση   θα γίνεται  από τον Δήμο  , από   ειδικά προβλεπόμενες πιστώσεις  του   προϋπολογισμού του   για  το έτος  2006.

γ. Θα   διαθέτει   στην  Διαδημοτική  Επιχείρηση Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος  Κεφαλονιάς,  τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία , όπως και τον Μηχανικό  εξοπλισμό και κάθε τεχνικής φύσης στήριξη που θα απαιτηθεί  ,  για την υλοποίηση του προγράμματος καθαριότητας οδών , πλατειών , ακτών κ.λ.π κοινοχρήστων χώρων  του Δήμου καθώς και του προγράμματος   φωτισμού  του Δήμου  κατόπιν  αποφάσεων του  Δημοτικού του  Συμβουλίου.

 

2. Η   Τοπική  Ένωση   Δήμων και Κοινοτήτων Κεφαλονιάς  & Ιθάκης (ΤΕΔΚ-ΚΙ), aναλαμβάνει:

 

α. Την   παρακολούθηση   της σωστής   υλοποίησης του προγράμματος και τον συντονισμό των ενεργειών της , στην προσπάθεια για   την καλύτερη αισθητική εμφάνιση και υγιεινή    των περιοχών του Δήμου, ιδιαίτερα κατά την τουριστική  περίοδο.

β. Την   στήριξη του προγράμματος  με την παροχή υποδείξεων και   την υποβολή προτάσεων  από  ειδικευμένο προσωπικό, όποτε τούτο απαιτηθεί.   

3.Η  Διαδημοτική   Επιχείρηση  Καθαριότητας και  Προστασίας Περιβάλλοντος   Κεφαλονίας ,  αναλαμβάνει:

α. Την   συνεργασία  με τον Δήμο  για τον καλύτερο     συντονισμό    των εργασιών   του προγράμματος καθαριότητας  οδών, πλατειών , ακτών κ.λ.π κοινοχρήστων  χώρων  καθώς  και υλοποίησης  προγράμματος  ευπρεπισμού  των αναφερόμενων   χώρων  όπως  και του προγράμματος   φωτισμού του Δήμου.

β.  Την επιλογή   και πρόσληψη του απαραίτητου  προσωπικού που θα  απασχοληθεί με το αντικείμενο  της Προγραμματικής  σύμβασης.

  

ΑΡΘΡΟ 5
 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ   ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 

1.  Κάθε συμβαλλόμενος  φορέας έχει το δικό του Διοικητικό Συμβούλιο , που ασχολείται με την κατάρτιση του δικού του προγράμματος δράσης , όπως αυτό καθορίζεται από την ιδρυτική πράξη του και τις τυχόν προγραμματικές Δεσμεύσεις του.

2. Το   σύνολο των φορέων συμμετέχει στην διαμόρφωση ενός κοινού προγράμματος   δράσης , του οποίου την τελική ευθύνη εκτέλεσης και εφαρμογής  έχει η Κοινή  επιτροπή  η οποία και  εκτιμά αν το πρόγραμμα   εξυπηρετεί τους σκοπούς   της παρούσας.

3.  Στην διαδικασία   συγκρότησης   του προγράμματος , λαμβάνονται υπ ΄οψη οι ανειλημμένες υποχρεώσεις  των φορέων στα πλαίσια άλλων προγραμματικών τους   δεσμεύσεων.

4. Κάθε συμβαλλόμενος   φορέας έχει το δικό του  προϋπολογισμό εσόδων και δαπανών.

5.  Η   λογιστική παρακολούθηση  του προγράμματος της παρούσας σύμβασης , γίνεται  από τον Δήμο  Ελειού-Πρόννων  ξεχωριστά    για κάθε δραστηριότητα  στα πλαίσια  του  προϋπολογισμού του, όπως  και από τους λοιπούς φορείς  που συμμετέχουν ,στα  πλαίσια του   δικού τους  προϋπολογισμού , κατά το μέρος  που τους   αφορά. Κάθε   φορέας συντάσσει   σχετική έκθεση προς   της Κοινή Επιτροπή , με την οποία  παρέχει προς   αυτήν τα  απαραίτητα στοιχεία  που διαθέτει και  απορρέουν από την εφαρμογή της παρούσας  κατά το μέρος  που  τον αφορά.

6.   Το   σύνολο του προσωπικού των διαφόρων φορέων  που συνυπογράφουν την παρούσα, έχουν όλα  τα δικαιώματα  και   υποχρεώσεις που απορρέουν  από  τις   νόμιμες   διατάξεις  , από   τις   σχετικές   συμβάσεις  τους   με τον φορέα  που   τους   προσέλαβε  και   τις  προγραμματικές   συμβάσεις  που ο κάθε φορέας έχει   υπογράψει.

7.  Η   ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών  και   δράσεων αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης μελέτης  που  θα τεκμηριώνει την χρησιμότητα και σκοπιμότητα ανάληψης των  πρωτοβουλιών αυτών και θα προσδιορίζει  τους   τρόπους διοικητικής  υποστήριξης και  χρηματοδότησης τους.

 

 

ΑΡΘΡΟ 6


ΠΟΣΑ   ΚΑΙ ΠΟΡΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Οι   δαπάνες για την υλοποίηση   των στόχων  της παρούσας  προγραμματικής Σύμβασης , όπως περιγράφονται  στο  άρθρο 3,  θα  βαρύνουν  τους  φορείς που συμμετέχουν και  υπογράφουν , όπως  παρακάτω:

A O   Δήμος   Ελειού-Πρόννων,  υποχρεούται   να καταβάλει  στην Διαδημοτική   Επιχείρηση  Καθαριότητας και Προστασίας  Περιβάλλοντος   Κεφαλονιάς  για το διάστημα από 01/01/2006 έως 31/12/2006   το  συνολικό  ανώτατο  ποσό  των:

180.000,00 Ευρώ-(Εκατόν ογδόντα Χιλιάδες ευρώ).

 

Β) Όλοι   οι φορείς   που υπογράφουν την παρούσα, έχουν επιπλέον των προαναφερομένων , ξεχωριστά ο καθένας    τις;   Υποχρεώσεις που περιγράφονται   αναλυτικά στο άρθρο 4   της   παρούσης.

 

 

ΑΡΘΡΟ   7          

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ  ΚΑΙ  ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Η διάρκεια της προγραμματικής   σύμβασης  ορίζεται   έως  την  01/01/2006 έως  31/12/2006.

Η αναθεώρηση  , τροποποίηση   ή παράταση της σύμβασης  προϋποθέτει την σύμφωνη γνώμη και των   δύο πλευρών δηλ. αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.

( Δημοτικό  Συμβούλιο  Δήμου   Ελειού-Πρόννων  Δ.Σ  ΤΕΔΚΙ-ΚΙ και  Δ.Σ.  της  Επιχείρησης)    , κατόπιν  έγγραφης  προτάσεως της Κοινής   Διοικούσας Επιτροπής.

 

 

ΑΡΘΡΟ  8 

ΚΟΙΝΗ  ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 Α. Συνίσταται  Κοινή  Επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους  όλων των φορέων , όπως παρακάτω:

1.  Tον   κ.  Γαβριελάτο Ιωάννη, αντιδήμαρχο , εκπρόσωπο   Δήμου   Ελειού-Πρόννων.

2.  Τον    κ.  Φόρτε  Γεράσιμο , πρόεδρο  της  ΤΕΔΚ-ΚΙ

3.  Τον  κ. Σιμάτο  Γεώργιο, πρόεδρο   της Διαδημοτικής   Επιχείρησης   Καθαριότητας   και Προστασίας  Περιβάλλοντος Κεφαλληνίας.

   

Β. Έργο   της Κοινής  Επιτροπής  , είναι:

1 . Ο  συντονισμός και   η παρακολούθηση   του  προγράμματος και  η εφαρμογή των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης.

2. Η επίλυση   των διαφορών που είναι δυνατόν να προκύψουν μεταξύ των φορέων κατά   την εφαρμογή της παρούσας.

3. Η διατύπωση εισηγήσεων –προτάσεων προς  τα συμβαλλόμενα μέρη για κάθετι που κρίνει σκόπιμο , με σκοπό την σωστή υλοποίηση του προγράμματος.

 

Γ. Για  την πραγματοποίηση του έργου   της   η  Κοινή Επιτροπή   συνεδριάζει μία φορά τον μήνα  , κατόπιν πρόσκλησης  του προέδρου της.

 

Αυτά συμφωνήθηκαν , συνομολογήθηκαν και συναποδέχθηκαν  τα συμβαλλόμενα μέρη για τα οποία συντάχθηκε  η παρούσα προγραμματική σύμβαση που υπογράφεται όπως παρακάτω:

                            

ΤΑ  ΣΥΜΒΑΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ   

ΓΙΑ   ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ                                            

Ιωάννης  Γαβριελάτος-Αντιδήμαρχος 

 

ΓΙΑ  ΤΗΝ ΤΕΔΚ-ΚΙ 

Γεράσιμος  Φόρτες-Πρόεδρος

 

ΓΙΑ ΤΗΝ   ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Σιμάτος Γεώργιος  -Πρόεδρος

 

Εξουσιοδοτείται ο Αντιδήμαρχος κ. Γαβριελάτος Ιωάννης για την υπογραφή της ανωτέρω σύμβασης.

 

Αυτή η απόφαση έλαβε αυξ. αριθ.12 /2006.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                          ΤΑ ΜΕΛΗ

                     Τ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ                                             Τ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 

Πιστό αντίγραφο.

Πάστρα 20-2-2006.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  

ΣΙΜΩΤΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ


Copyright © 2006, Δήμος Ελειού-Πρόννων