ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Λίγα λόγια δια τον Δήμο

Η Οργάνωση του Δημαρχείου

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

ΔΕΠΟΚΑ-ΚΑΠΗ

Πολιτιστικά. Αθλητικά, Εκπαίδευση, Εκδόσεις.................

Τα έργα που έγιναν, τα έργα που θα γίνουν

Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις, Προγράμματα Χρηματοδοτήσεων.......

Ελειός-Πρόννοι.....Ζωή, Φύση, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις,....

Χάρτες,Παραλίες,Αξιοθέατα, Συγκοινωνίες,Πληροφορίες....


 

 

 

 




























 

 


 

  ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ-ΠΟΡΟΣ-ΣΚΑΛΑ ......Διαλέξτε τον Τουριστικό σας προορισμό Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
     

     

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Θέμα :
Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Πόρου - Σκάλας

 
 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ο Δήμος Ελειού - Πρόννων Κεφαλληνίας διακηρύσσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2005, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 (λήξη επίδοσης προσφορών), την με ανοικτή δημοπρασία και με το σύστημα μελέτη - κατασκευή, επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου :  "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΡΟΥ - ΣΚΑΛΑΣ".

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ν.1418/84 και 3263/2004 και των κανονιστικών πράξεων (προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων) που εκδόθηκαν προς εκτέλεσή τους.

Το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει την εκπόνηση της Μελέτης Εφαρμογής/ΣΑΥ,ΦΑΥ, την πλήρη κατασκευή και την 12-μηνη αποδοτική λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων των οικισμών Πόρου και Σκάλας Κεφαλονιάς.

Ο προϋπολογισμός Μελέτης/Υπηρεσίας του έργου ανέρχεται σε 3.230.000,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ποσού για Φ.Π.Α.

Στον διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

o        Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις: 

α.  Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη ΓΓΔΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στις ακόλουθες τάξεις και κατηγορίες έργων:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΟΥ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕΝΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΣΕ ΕΥΡΩ
ΚΑΛΟΥΜΕΝΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
Εκτός Νομού Εντός Νομού ή 2ου νομού

 

Αναβαθμισμένη Κ/Ξ

 

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ 1.492.700,00 2η, 3η, 4η 2η, 3η, 4η -
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΝ - ΥΓΡΩΝ - ΑΕΡΙΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 427.553,10 1η , 2η 1η , 2η , 3η -
Η/Μ 794.032,90 2η, 3η 2η, 3η ,4η 1η

 

β.   Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.

γ.   Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

o        Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 2 παρ. 7 του π.δ. 609/85 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία), υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας πλην των περιπτώσεων αναβάθμισης  όπου το ποσοστό συμμετοχής  πρέπει να είναι  όχι μικρότερο του 30%. Ν2940/01 άρθρο 4 παρ 42.

o        Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου και υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 609/85. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

o        Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει, είτε μεμονωμένα, είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για την συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

o        Για την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής καθώς και της τεχνικής μελέτης προσφοράς η Εργοληπτική Επιχείρηση ή η Κοινοπραξία υποχρεούται να συνεργαστεί με Μελετητή ή γραφείο μελετών ή ομάδα Μελετητών ή γραφείων μελετών, που θα είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελετητών ή Γραφείων Μελετών και θα έχουν αντίστοιχη με το έργο κατηγορία και τάξη πτυχίου το οποίο θα ευρίσκεται εν ισχύ. Η συνεργασία αυτή αφορά την Εργοληπτική Επιχείρηση, η οποία αμείβει τον Μελετητή, χωρίς να δεσμεύει σε τίποτα τον Κύριο του Έργου. Οι τάξεις και κατηγορίες πτυχίων που πρέπει να συνεργαστούν με τον υποψήφιο ανάδοχο είναι για Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέτες (κατ. 9) τουλάχιστον Β, για Υδραυλικές Μελέτες (κατ. 13) τουλάχιστον Β, για χημικοτεχνικές μελέτες (κατ. 18) τουλάχιστον Β τάξης. Σε περίπτωση αλλοδαπών επιχειρήσεων με έδρα εντός της Ε.Ε. που διαθέτουν μελετητικό δυναμικό, θα πρέπει να προσκομιστούν βεβαιώσεις ότι το μελετητικό αυτό δυναμικό είναι εγγεγραμμένο στα αντίστοιχα μητρώα του κράτους μέλους (αν υπάρχουν τέτοια) και σε κάθε περίπτωση ότι διαθέτει ισοδύναμη εμπειρία. Διευκρινίζεται ότι για την αντιστοιχία αυτή ότι:

·         Μία (1) μονάδα αντιστοιχεί σε εμπειρία τουλάχιστον τετραετίας

·         Δύο (2) μονάδες αντιστοιχούν σε εμπειρία τουλάχιστον οκταετίας

·         Τρεις (3) μονάδες αντιστοιχούν σε εμπειρία τουλάχιστον δωδεκαετίας

Το πτυχίο Δ' τάξης αντιστοιχεί σε δυναμικό τουλάχιστον επτά (7) μονάδων που διαθέτει οπωσδήποτε έναν (1) μελετητή με τουλάχιστον 12ετή σχετική εμπειρία (που αντιστοιχεί με το πτυχίο Γ' τάξης του ελληνικού μητρώου μελετητών και γραφείων μελετών) και έναν (1) μελετητή με τουλάχιστον 8ετή εμπειρία (που αντιστοιχεί με το πτυχίο Β' τάξης), προκειμένου δε να συμπληρωθούν οι επτά (7) μονάδες, όσοι μελετητές με 4ετή εμπειρία απαιτούνται λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω αντιστοιχία μονάδων - εμπειρίας.

Το πτυχίο Ε' τάξης αντιστοιχεί σε δυναμικό τουλάχιστον 12 μονάδων που διαθέτει οπωσδήποτε δύο (2) μελετητές με τουλάχιστον 12ετή σχετική εμπειρία (που αντιστοιχεί σε πτυχίο Β' τάξης) προκειμένου δε να συμπληρωθούν οι 12 μονάδες, όσοι μελετητές με 4ετή τουλάχιστον εμπειρία απαιτούνται λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω αντιστοιχία μονάδων - εμπειρίας.

Κοινοπραξίες ή συμπράττοντα γραφεία των παραπάνω παραγράφων με οποιονδήποτε συνδυασμό σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Δεν επιτρέπεται συνεργασία ενός μελετητή ή γραφείου μελετών ή ομάδα μελετητών ή γραφείων μελετών με περισσότερες από μία διαγωνιζόμενες εργοληπτικές επιχειρήσεις

Για την έγκυρη συμμετοχή στον διαγωνισμό κατατίθενται από τους διαγωνιζόμενους, κατά τους όρους του άρθρου 23 παρ. 1 του π.δ. 609/85, εγγυητικές επιστολές συμμετοχής, που ανέρχονται σε ποσοστό 2% επί του προϋπολογισμού της υπηρεσίας, χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ, ήτοι στο ποσό των 54.286,00 ΕΥΡΩ.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 100% και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά, περιλαμβανομένης και της κράτησης 6‰ του άρθρου 27 παρ. 34-37 του Ν. 2166/93 (ΦΕΚ 137 Α/24-8-93).

Η ολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 30μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Στην παραπάνω προθεσμία περιλαμβάνεται και η 12-μηνη δοκιμαστική λειτουργία του έργου.

Τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού διατίθενται από τα γραφεία του Δήμου Ελειού - Πρόννων, Πάστρα Κεφαλονιάς (πληροφορίες τηλ.: 26710 81765).

 


Copyright © 2005, š Δήμος Ελειού-Πρόννων